.Ι. Στουρνάρας: Τον Ιούνιο θα τεθεί και πάλι το θέμα του ΦΠΑ στην εστίαση


Ποσοστό 72% των επαγγελμάτων έχει ήδη απελευθερωθεί, σημείωσε  στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας.
"Από τα 343 επαγγέλματα, το 72% έχει απελευθερωθεί πλήρως, μένουν ορισμένες ειδικότητες και άρα έχει επιτευχθεί το μεγαλύτερο μέρος της επιδιωκόμενης απελευθέρωσης", σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και του ΕΦΚ στα καύσιμα είναι επιθυμητή, αλλά στην παρούσα φάση δεν είναι εφικτή, είπε ο υπουργός Οικονομικών, αποδίδοντας τα «μεγάλα εμπόδια» για μια τέτοια κίνηση, στα έσοδα, τα οποία είναι «λίγο χειρότερα από τους στόχους».

Ο κ. Στουρνάρας πρόσθεσε ότι το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ 23% στην εστίαση, θα συζητηθεί με την τρόικα τον Ιούνιο, «εφόσον είμαστε εντός στόχων στα έσοδα». 

Ταυτόχρονα, ουσιαστικά απέκλεισε τη μείωση του ΕΦΚ κατανάλωσης στα καύσιμα, λέγοντας ότι «δεν είναι εφικτή σε αυτή τη φάση, δεν την επιτρέπει η πορεία των εσόδων».

Ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε επιφυλάξεις για την έγκριση "διπλής" δόσης από το προσεχές Eurogroup. Ανέφερε ότι το θέμα «έχει εξεταστεί σε τεχνοκρατικό επίπεδο, δεν υπάρχει κατάληξη ακόμη και δεν υπάρχει τέτοιο θέμα σε επίσημο τομέα». 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.