.ΔΝΤ: Προς το παρόν δεν γίνονται συζητήσεις για "κούρεμα"


Στις 31 Μαΐου αναμένεται να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την έγκριση της δόσης ύψους 1,8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα (αντιστοιχεί στον έλεγχο που ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο) ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον, προσθέτοντας ότι η εκταμίευση του ποσού θα γίνει λίγες μέρες αργότερα.

 Ο κ. Ράις τόνισε ότι σημειώθηκε πρόοδος στην επίλυση των ολίγων εναπομεινάντων τεχνικών ζητημάτων, ενόψει της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου.

 Απαντώντας σε ερώτηση αν η Ελλάδα χρειάζεται νέο κούρεμα του επίσημου τομέα (ΟSI) προκειμένου να βρεθεί το χρέος σε βιώσιμα επίπεδα, επανέλαβε σημεία της πρόσφατης έκθεσης του ΔΝΤ για την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα εφαρμογής της απόφασης του Eurogroup τον Νοέμβριο της περασμένης χρονιάς, αλλά αφήνοντας παράλληλα -κατά κάποιο τρόπο- ανοιχτό το ενδεχόμενο κουρέματος σε μεταγενέστερο στάδιο.

Ο κ. Ράις είπε ότι θέλει να δώσει έμφαση στο γεγονός ότι «δεν μπορούμε να φανταστούμε νέες συζητήσεις για το OSI στην παρούσα συγκυρία», υπογραμμίζοντας τη «δέσμευση» των Ευρωπαίων για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.