.Αλ. Παπαρήγα: «Το ΚΚΕ έχει λόγο ύπαρξης γιατί παλεύει για τον σοσιαλισμό»


Το ΚΚΕ, με τις Θέσεις του 19ου Συνεδρίου του, προτείνει διέξοδο που ξεκινά από τα καθημερινά μέτωπα πάλης ως τη συγκρότηση της λαϊκής συμμαχίας που θα φέρει το κίνημα σε αντεπίθεση και διεκδίκηση αλλαγής εξουσίας, υπογράμμισε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε χθεσινοβραδυνή της ομιλία για τις πολιτικές εξελίξεις και την πρόταση του ΚΚΕ, σε συγκέντρωση στο Περιστέρι.

«Η πολιτική συμμαχιών του ΚΚΕ ξεκινά από την κοινωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα, τονίζοντας ότι η σοσιαλιστική εξουσία είναι εξουσία τάξης και όχι εξουσία κόμματος.

Αναφερόμενη στη λαϊκή συμμαχία, η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι αυτή είναι συμμαχία της εργατικής τάξης και των συμμάχων της ενδιάμεσων στρωμάτων (μικρών ΕΒΕ, μικρών και φτωχών αγροτών, επιστημόνων) απέναντι στην αστική τάξη και τους δικούς της συμμάχους, στους οποίους συμπεριέλαβε και την εργατική αριστοκρατία, ενώ τόνισε ότι ενώνει ο αγώνας κατά των μονοπωλίων. 

«Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή η Συμμαχία δεν μπορεί να υιοθετήσει το Πρόγραμμα του ΚΚΕ» επεσήμανε η κ. Παπαρήγα αναφερόμενη σε διαφορές μεταξύ των συμμάχων, και πρόσθεσε ότι «ο συμβιβασμός εκφράζεται στο θέμα της εξουσίας».

«Τα ζητήματα στα οποία δεν μπορείς να κάνεις πίσω είναι η ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, η έξοδος από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και η μονομερής διαγραφή του χρέους» διεμήνυσε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «για το ΚΚΕ η εξουσία είναι η σοσιαλιστική», και διευκρίνισε ότι «αυτά είναι ζητήματα που λύνονται στην πορεία».

Η κ. Παπαρήγα εξήρε τη σημασία του 19ου Προγραμματικού Συνεδρίου του ΚΚΕ λέγοντας πως το πρόγραμμα του κόμματος είναι η επεξεργασία της στρατηγικής και της τακτικής όταν τίθεται στην ημερήσια διάταξη το ζήτημα της σοσιαλιστικής επανάστασης. 

«Για μας είναι πολύ καθαρό, το ΚΚΕ έχει λόγο ύπαρξης γιατί παλεύει για τον σοσιαλισμό» σημείωσε η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι αυτό καθόλου δεν εμποδίζει την πάλη για τα καθημερινά προβλήματα του λαού.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.