.Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του προέδρου Ούγκο Τσάβες


Βιβλίο συλλυπητηρίων για τον θάνατο του προέδρου Ούγκο Τσάβες άνοιξε η Πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα από τη μια μετά το μεσημέρι, ενώ συλλυπητήρια μηνύματα καταφθάνουν από τα ελληνικά πολιτικά κόμματα.
«Με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Προέδρου της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας Hugo Rafael Chavez Frias, μετά από μία παρατεταμένη ασθένεια» αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του προς τον αντιπρόεδρο της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαντούρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, για την απώλεια του Ούγκο Τσάβες. 
Τον «Σπουδαίο Επαναστάτη» Ούγο Τσάβες αποχαιρετά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωση που έκανε για τον θάνατο του ηγέτη της Βενεζουέλας.
 Ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι ο Τσάβες "κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, μπόρεσε να οδηγήσει το λαό του και τους λαούς της Λατινικής Αμερικής σε δρόμους δημοκρατίας, λαϊκής κυριαρχίας και κοινωνικής απελευθέρωσης". 
Και καταλήγει: «Ο Ούγκο Τσάβες εναντιώθηκε στην καταπίεση και υπεράσπισε τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Έδωσε μεγάλες μάχες, ώστε να εξαλειφθεί η φτώχεια και η κοινωνική εξαθλίωση. Γι' αυτό και έγινε σύμβολο για την συντριπτική πλειοψηφία του λαού του.
 Οι άνθρωποι φεύγουν, η σπορά τους όμως μένει. Είμαι βέβαιος ότι ο λαός του Μπολίβαρ θα συνεχίσει να πορεύεται τον δρόμο της απελευθέρωσης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Δρόμο που, αργά ή γρήγορα, θα πορευτούν και άλλοι λαοί, σε ολόκληρο τον κόσμο».
«Στη δύσκολη πορεία της χώρας του προς τον εκδημοκρατισμό, την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική πρόοδο, η συμβολή του Ούγκο Τσάβες υπήρξε καταλυτική. Είναι κρίμα που ο πρόωρος θάνατός του ήλθε λίγο μετά την θριαμβευτική επανεκλογή του. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στο λαό της Βενεζουέλας», αναφέρει σχετικό μήνυμα του ΠαΣοΚ.
Στο συλλυπητήριο μήνυμά της προς το λαό της Βενεζουέλας, η ΔΗΜΑΡ σημειώνει ότι ο Τσάβες επιχείρησε με τον δικό του τρόπο και με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, να αντιμετωπίσει τη φτώχεια και τις κοινωνικές ανισότητες στη χώρα του. 
Εκφράζει μάλιστα την ευχή «η Βενεζουέλα και μετά το θάνατό του να συνεχίσει και να επιβεβαιώσει την κατεύθυνσή της ως ένα σύγχρονο πλουραλιστικό κράτος βασισμένο στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης και της δημοκρατίας».
Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες απέστειλε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα προς την οικογένεια του, την κυβέρνηση, το κόμμα του και τον λαό της Βενεζουέλας στο οποίο αναφέρει:«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Ραφαέλ Τσάβες Φρίας που έδωσε σκληρή μάχη με την ανίατη ασθένεια. 
Ο Ούγκο Τσάβες εξέφρασε τη θέληση του λαού της Βενεζουέλας και εξελέγη πρόεδρος της χώρας του κερδίζοντας τρεις δύσκολες εκλογικές αναμετρήσεις το 1998, το 2006 και το 2012.
Πρωταγωνίστησε στην προώθηση πολιτικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της φτώχειας, την επίλυση σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων, την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών ενάντια στην επιθετικότητα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και την ντόπια αντίδραση. 
Στάθηκε στο πλευρό της Κούβας και των λαών της Λατινικής Αμερικής. Με τη λαϊκή παρέμβαση και τη διεθνιστική αλληλεγγύη επανήλθε στη θέση του προέδρου μετά το πραξικόπημα των αντιδραστικών δυνάμεων που έλαβε χώρα τον Απρίλη του 2002. 
Το ΚΚΕ εξέφρασε την αλληλεγγύη του και τη στήριξή του σε κάθε δύσκολη στιγμή του λαού της Βενεζουέλας και στην ίδια κατεύθυνση κινείται και σήμερα ενάντια σε κάθε προσπάθεια καταπάτησης της λαϊκής θέλησης».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.