.Κορυφώνεται η αντιπαράθεση για τη "λίστα Λαγκάρντ"


Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, για την πρόταση σύστασης προκαταρκτικής επιτροπής εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του στη Γραμματεία της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για κατάπτυστο κείμενο, το οποίο χαρακτήρισε τυχοδιωκτικό. 

Στόχος της κυβέρνησης είναι η συγκάλυψη της διαφθοράς και της διαπλοκής, ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι η υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ" αποτελεί απλώς την κορυφή του παγόβουνου, στο γενικότερο πλαίσιο ασυλίας των ισχυρών και προστασίας τους από τους πολιτικούς τους φίλους.

Στην εκτίμηση ότι υπάρχουν ενδείξεις για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, κατέληξε η ΚΕ του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα, ότι η έρευνα της υπόθεσης της "λίστας Λαγκάρντ" θα πρέπει να αναζητήσει ευθύνες κάθε άλλου εμπλεκόμενου, ιδίως των κυρίων Παπανδρέου και Παπαδήμου.

Επίσης, την πρόταση για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας, σε βάρος των κκ Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλου, Παπανδρέου και Παπαδήμου, συνυπογράφουν οι 18 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής, και ο ανεξάρτητος Νίκος Νικολόπουλος. 

Τέλος, στη τακτική Δικαιοσύνη παραπέμπεται ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Βουλγαράκης, για την μη καταγραφή στο δικό του πόθεν έσχες του έτους 2007, των καταθέσεων 132.000 ευρώ της συζύγου του, Κατερίνας Πελέκη στην Ελβετία, 

οι οποίες εμφανίζονται στη "λίστα Λαγκάρντ", με απόφαση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών, η οποία ασχολήθηκε με τις καταθέσεις στην Ελβετία, τριών συγγενών Ελλήνων πολιτικών, που περιλαμβάνονται στην επίμαχη λίστα.

Στη συνεδρίαση η επιτροπή ασχολήθηκε επίσης με τον πρώην υπουργό Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Γιάννο Παπαντωνίου και την μη δήλωση στο πόθεν έσχες του, καταθέσεων 1,3 εκ. ευρώ της συζύγου του στην Ελβετία. 
Η απόφαση, αναβλήθηκε για τις 17 Ιανουαρίου.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.