.Οι αλλαγές στη φορολογία επί τάπητος


Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο του πακέτου μέτρων των 11.5 δισ., ενώ ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, η κρίσιμη σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με τους αρχηγών των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση, Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη.
Σημειώνεται ότι, το πακέτο των μέτρων θα συζητηθεί αύριο, στις Βρυξέλλες, στο Euro Working Group (συνεδρίαση Eurogroup με εκπροσώπους των υπουργών), παρουσία των επικεφαλής της τρόικας.
Παράλληλα, γίνεται «αγώνας δρόμου», ώστε το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, στο οποίο θα «ενσωματώνονται» τα μέτρα, να κατατεθεί στη Βουλή την προσεχή Δευτέρα.

Στη σύσκεψη θα συζητηθεί το πακέτο των νέων μέτρων που περιλαμβάνει και αλλαγές στη φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών καθώς και των μισθωτών και των συνταξιούχων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το πακέτο των μέτρων προβλέπει δραστικές αλλαγές στο καθεστώς με βάση το οποίο φορολογούνται σήμερα οι ελεύθεροι επαγγελματίες με την καθιέρωση ενιαίου φορολογικού συντελεστή 35% επι των κερδών τους. 

Ο συντελεστής θα επιβάλλεται στο σύνολο των καθαρών κερδών των επαγγελματιών αφού προβλέπεται η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Επίσης, προβλέπεται μείωση στο 35% από 45% σήμερα του ανώτατου φορολογικού συντελεστή της κλίμακας φορολογίας εισοδήματος, με βάση την οποία φορολογούνται τα εισοδήματα των μισθωτών και των συνταξιουχων για τους οποίους θα διατηρηθεί το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ. 

Αυτό, σε συνδυασμό με άλλες αλλαγές στη φορολογική κλίμακα - αναπροσαρμογές στα κλιμάκια και τους συντελεστές - αναμένεται να επιφέρει μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης για τους μισθωτούς.

Τα νέα φορολογικά μέτρα δεν αποκλείεται να ισχύσουν τελικά από τα εισοδήματα του 2012 ( που θα δηλωθουν το 2013), ώστε να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα που θα προβλέπει το πακέτο των μέτρων συνολικά στα 3 δισ. ευρώ, από 2 δισ. ευρώ που ήταν ο αρχικός στόχος.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.