.ΠΑΣΟΚ: Τώρα πολιτική διαπραγμάτευση


Τη ανάγκη για πολιτική διαπραγμάτευση επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλος μετά την σύσκεψη των τριών κυβερνητικών εταίρων.
Υπογράμμισε ότι καθοριστικό στοιχείο της διαπραγμάτευσης αυτής είναι η επιμήκυνση, κατά δύο χρόνια, της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής (μέχρι το 2016). Επίσης, πρόσθεσε ότι η διαπραγμάτευση που θα γίνει θα επιτρέπει την άμεση και πλήρη εκταμίευση της δόσης των 31 δισ. ευρώ, θα διασφαλίζει το κοινωνικό πακέτο, 
ένα πραγματικό αναπτυξιακό πακέτο, καθώς και το πακέτο που θα περιλαμβάνει τη βιωσιμότητα του χρέους με ασφαλή τρόπο για την Ελλάδα, αλλά όχι σε βάρος των άλλων χωρών της ευρωζώνης.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έστειλε με την ευκαιρία τρία μηνύματα, δύο προς τους Έλληνες πολίτες και ένα προς τους Ευρωπαίους εταίρους.
Το πρώτο απευθύνεται σε αυτούς οι οποίοι στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και τη συνεργασία των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων. Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει ο εγγυητής της σταθερής και αποτελεσματικής γραμμής που ακολουθεί η χώρα και θα περιμένει στο τέλος να αναγνωριστεί για την προσφορά του. Κάθε άλλη γραμμή, τόνισε, είναι αδιέξοδη και επικίνδυνη.
Το δεύτερο μήνυμα απευθύνεται γενικά προς τους Έλληνες πολίτες. Θα αγωνιζόμαστε, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μέχρι τέλους για να μην είναι τα μέτρα οριζόντια και τα μέτρα αυτά να είναι πραγματικά τα τελευταία.
Το τρίτο μήνυμα απευθύνεται προς τους Ευρωπαίους εταίρους, οι οποίοι, όπως επισήμανε, δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει στην Ελλάδα μετά τις εκλογές και δεν έχουν αναγνωρίσει τις μεγάλες θυσίες και τα μεγάλα επιτεύγματα των Ελλήνων. 
Και πρόσθεσε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μάς βοηθούν αλλά όχι όσο και όπως θα έπρεπε, ενώ τους διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να χάσουν τα χρήματα που μας δάνεισαν και ότι ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να συνεχιστεί η ανιστόρητη, όπως τη χαρακτήρισε, συζήτηση περί της παραμονής ή όχι της Ελλάδας στο ευρώ.
Πηγές απο την Ιπποκράτους ανέφεραν ότι το ΠΑΣΟΚ «σεβάστηκε τη θέση του πρωθυπουργού για εξειδίκευση των μέτρων 11,5 δισ. ευρώ, τώρα, όμως, είναι η ώρα και η ανάγκη για πολιτική διαπραγμάτευση», 
για να συμφωνηθεί η επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής έως το 2016, η άμεση εκταμίευση της δόσης των 31 δισ. ευρώ, το κοινωνικό και αναπτυξιακό πακέτο και η βιωσιμότητα του χρέους, μέσω μείωσής του, με τρόπο ασφαλή για την Ελλάδα, χωρίς να επιβαρύνονται οι φορολογούμενοι των άλλων ευρωπαϊκών κρατών.
«Δεν μπορούμε να ζητήσουμε να ψηφιστεί κάτι αβέβαιο και ανολοκλήρωτο», συμπλήρωναν οι ίδιες πηγές επ' αυτού και υπογράμμιζαν ότι αυτό είναι κάτι που αντιλαμβάνεται και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.