.«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα καταφέρει και μέσα σε συνθήκες οικονομικής καταστροφής»


Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Η συζήτηση συνεχίζεται με τις τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών προς την κατεύθυνση της μετάβασης στις δομές και τις λειτουργίες ως ενιαίου κόμματος.
Κατά τη χθεσινοβραδινή του ομιλία στην έναρξη των εργασιών της Συνδιάσκεψης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, διατύπωσε την ετοιμότητα του κόμματος να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας «και να τα καταφέρει, παρά το γεγονός ότι θα γίνει μέσα στις χειρότερες συνθήκες οικονομικής καταστροφής και κοινωνικής διάλυσης».

Ο κ. Τσίπρας, με την ομιλία του ενώπιον 3.400 αντιπροσώπων, περιέγραψε τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στη διαμόρφωση του νέου πολιτικού σκηνικού, αλλά και την επίδραση που επιδιώκει να ασκήσει στις νέες συνθήκες, καθώς συνδύασε τον πολιτικό στόχο για την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας με την ταυτόχρονη δράση του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία, τονίζοντας: «Συγκροτούμε ένα κόμμα της κοινωνίας και όχι του κράτους και του συστήματος». 

Ταυτόχρονα εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά, κατηγορώντας τον ότι ακολουθεί την γραμμή «ό,τι πουν οι δανειστές», ενώ προέβλεψε και νέα μείωση μισθών.

Ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ , τους ζήτησε να συμβάλλουν «στους κοινούς ταξικούς αγώνες, σε ένα μέτωπο κοινωνικό και πολιτικό, σε ένα μέτωπο λαϊκής ενότητας για να αποκρούσουμε τη βαρβαρότητα του μνημονίου».

Οι εργασίες της συνδιάσκεψης κορυφώνονται αύριο, Κυριακή, με τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας για την εκλογή του νέου κεντρικού οργάνου.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.