.Ομιλία Σημίτη σε εκδήλωση στη Γερμανία


Ομιλία με θέμα «είμαστε όλοι ισότιμοι εταίροι στην ΕΕ» θα εκφωνήσει σήμερα σε εκδήλωση στο Δημαρχείο του Όσναμπρουκ της Γερμανίας, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος είναι ο επίσημος προσκεκλημένος ομιλητής.
Η ομιλία του κ. Σημίτη, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επικεντρωθεί στην αποφασιστική καμπή που διέρχεται το τελευταίο διάστημα η ΕΕ και η Ευρωζώνη, στην κρίση και στα προβλήματα ανάπτυξης που προκύπτουν από τις οικονομικές, τεχνολογικές και άλλες διαφορές που υπάρχουν μεταξύ Βορρά και Νότου.
Ο πρώην πρωθυπουργός θα αναφερθεί επίσης στην ανάγκη αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών- μελών και στην προοδευτική διακυβέρνηση, ως τη μόνη που μπορεί να οδηγήσει στις επιθυμητές, από κοινωνική και πολιτική άποψη, λύσεις.
Η εκδήλωση οργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανεπιστήμιο- και την πόλη του Όσναμπρουκ στην επέτειο της υπογραφής της Ειρήνης της Βεστφαλίας, που υπογράφηκε εκεί τον Οκτώβριο του 1648- και έχει τον γενικό τίτλο «Ειρηνευτικές Συνομιλίες του Όσναμπρουκ».
Στη σειρά αυτών των διαλέξεων έχουν μιλήσει παλιότερα ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας Φρ. Βρανίτσκι, ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χ. Πέτερινγκ, ο σημερινός υπουργός οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε, κ.ά.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.