.Εξαγορές και συγχωνεύσεις αλλάζουν το τραπεζικό τοπίο


Στη δημιουργία τριών ή τεσσάρων ισχυρών τραπεζικών ομίλων και ενός αριθμού μικρότερων σε μέγεθος τραπεζών εκτιμάται ότι θα οδηγήσει η αναδιάρθρωση των δυνάμεων του εγχώριου τραπεζικού συστήματος.

Πρώτον, σε σύντομο χρονικό διάστημα εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι αποκλειστικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Alpha Bank και του γαλλικού τραπεζικού ομίλου της Credit Agricole, για την εξαγορά της θυγατρικής της στην Ελλάδα, της Εμπορικής Τράπεζας.
 
Σημειώνεται ότι η ενοποίηση των εργασιών Alpha Bank και Εμπορικής αναμένεται να έχει σημαντικά οικονομικά οφέλη, με το πλήρες όφελος των συνεργιών λειτουργικού κόστους να εκτιμάται σε 150 εκατ. ευρώ ετησίως, λόγω σημαντικών οικονομιών κλίμακας.

Εξάλλου, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μπαίνει και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ) και οι εξελίξεις γύρω από την μελλοντική του πορεία και την ιδιωτικοποίηση του. 

Χωρίς να έχουν δημοσιοποιήσει επίσημα τις σημερινές τους προθέσεις, καθώς μέχρι χθες διεκδικούσαν την Εμπορική Τράπεζα, η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank, βρίσκονται στο επίκεντρο των σεναρίων για την διεκδίκηση του ΤΤ, όταν και εάν ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες. 
         
Εξελίξεις εκτιμάται ότι θα υπάρξουν και στο χώρο των μικρότερων σε μέγεθος τραπεζών, καθώς και των ξένων τραπεζικών ομίλων που διατηρούν ακόμη παρουσία στην χώρα μας  και συγκεκριμένα της γαλλικής Societe Generale μέσω της Geniki Bank και της πορτογαλικής Millennium Bank.

Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών αναδιάταξης των δυνάμεων στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, εκτιμάται ότι μπορεί να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες που θα επιτρέψουν στο τραπεζικό σύστημα να διοχετεύσει ξανά την πολυπόθητη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, προκειμένου να συμβάλει στην επανεκκίνηση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.