.Αντιδράσεις για τα 555 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες


«Αδιανόητο», χαρακτήρισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, «να γίνονται σκέψεις για ελάφρυνση των τραπεζών και περαιτέρω επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων», τονίζοντας ότι οι τράπεζες πρέπει να καταβάλουν το ποσό των 555 εκατ. ευρώ, όπως προβλέπεται. 

Είναι πολιτικά και ηθικά απαράδεκτες οι προτάσεις που κατατέθηκαν από την Τρόικα να μην καταβληθούν οι οφειλές από τις Τράπεζες «λόγω νομικών ζητημάτων», που δημιουργούνται στην ανακεφαλαιοποίησή τους, και αντ' αυτών να εισπραχθεί ισοδύναμο ποσό, μέσω περικοπών, 
εντός του 2012, στις αποδοχές των εργαζομένων του Τραπεζικού τομέα ή γενικότερα του δημόσιου τομέα , τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

 Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι οι τράπεζες έχουν την υποχρέωση να αποδώσουν στο ελληνικό κράτος πεντακόσια πενήντα πέντε εκατομμύρια ευρώ (555.000.000 ευρώ) ως αποτέλεσμα της κεφαλαιακής ενίσχυσης που έλαβαν από το Δημόσιο το 2008. 

«Το δημόσιο χρέος, με αφορμή το οποίο επιβάλουν τα μνημόνια και φορτώνουν τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης στο λαό, διογκώθηκε από τα δεκάδες και εκατοντάδες δισ. ευρώ που έχουν πάρει όλα τα τμήματα της πλουτοκρατίας. 

Τα 550 εκατομμύρια ευρώ είναι μία ελάχιστη οφειλή και αποτελεί πρόκληση η κυβέρνηση να συζητάει με τους εκπροσώπους της ΕΕ και του ΔΝΤ να μην τα επιστρέψουν οι τραπεζίτες» επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχετικό σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του.

"Η εμμονή της τρόικας να πληρώσουν οι εργαζόμενοι στις Τράπεζες και η ελληνική κοινωνία τα 550 εκατομμύρια που οφείλουν οι Τράπεζες, ως απόδοση των προνομιούχων μετοχών που είχαν εκδοθεί για την ενίσχυση τους (πακέτο Αλογοσκούφη), 
αποκαλύπτει για ακόμη μια φορά, ότι η τρόικα σε συνεργασία με τον Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος κυβερνά τη χώρα, ικανοποιώντας συγκεκριμένα εργοδοτικά συμφέροντα", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.