.Έρχονται τα νέα «βίαια» μέτρα


Με βίαιες περικοπές στις συντάξεις, αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, στοχευμένη αύξηση της φορολογίας και επίσης στοχευμένες αλλαγές στα εργασιακά (χθες τέθηκε επί τάπητος και το θέμα των αποζημιώσεων) φαίνεται να κλείνει το πακέτο των μέτρων με την τρόικα, πάντως να διαφωνεί ακόμα σε μέτρα που κατά την εκτίμηση των δανειστών δεν θα δώσουν σίγουρα έσοδα. 

Το μέγαρο Μαξίμου κρατά την ανάσα του για το πώς θα εισπράξει η ελληνική κοινωνία το νέο πακέτο και προετοιμάζεται για την τελική, εκτός απροόπτου σύσκεψη των πολιτικών αρχηγώναύριο ή μεθαύριο. 

Για το λόγο αυτό σήμερα το μεσημέρι ο Ευαγ. Βενιζέλος σπεύδει να δει και να ενημερώσει τα κορυφαία όργανα του κόμματος του επιχειρώντας να «περάσει» όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα το πακέτο από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και τα θεσμικά όργανα του κόμματος. 

Έτσι σήμερα στις 13.00 έχει συγκαλέσει κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, της Πολιτικής Γραμματείας και της Οργανωτικής Γραμματείας, με τη συμμετοχή των υπευθύνων περιφερειακής ανασύστασης, των γραμματέων των Τομέων του Κινήματος και των μελών του Τομέα Περιφερειακής Πολιτικής. Η γραμμή που θα κινηθεί είναι η αναμενόμενη.

«Τα μέτρα είναι σκληρά, έγινε προσπάθεια να είναι τα δικαιότερα υπό τις δεδομένες συνθήκες, σαφώς και πλήττουν μεγάλες κοινωνικές ομάδες αλλά η χώρα δεν μπορεί να μπει σε περιπέτεια». 

Στην ίδια λογική κινείται και η ΔΗΜΑΡ παρά το ότι έχουν παραβιαστεί, κάθετα και οριζόντια οι κόκκινες γραμμές, που έθεσε.

 Όπως κι αν έχει η κυβέρνηση -προωθώντας παράλληλα μια σειρά θεσμικών αλλαγών και ωθώντας τις αποκρατικοποιήσεις- ευελπιστεί ότι τα μέτρα θα περάσουν από τη Βουλή, θα εξασφαλιστεί η επόμενη δόση και στην σύνοδο κορυφής του Οκτωβρίου και η πολυπόθητη επιμήκυνση. Και μετά; Όπως χαρακτηριστικά λέει ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας «μετά ο θεός βοηθός»…

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.