.Ο λόγος στους πεζούς!


Με αφορμή τη δημόσια διαβούλευση που φιλοξενείται στο Αμφιθέατρο του 9.84 στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδς Βιώσιμης Μετακίνησης, η εκπομπή «Metropolis» με τον Λεωνίδα Αντωνόπουλο έκανε τη δική της έρευνα.
Η έρευνα έγινε με τη βοήθεια της Λουκίας Σανιδά, η οποία περπάτησε την οδό Ιπποκράτους από τη συμβολή της με την οδό Ακαδημίας έως το ύψος της Καλλιδρομίου.

Περπάτησε ένα από τα πολυσύχναστα πεζοδρόμια της Αθήνας και στη διαδρομή συνάντησε πολλά εμπόδια, τα οποία κατέγραψε και φωτογράφισε.

Το πεζοδρόμιο της Ιπποκράτους στενεύει σε κάποια σημεία της, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η διέλευση δύο πεζών μαζί. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο δρόμο εξέχουν σκαλοπάτια εισόδου πολυκατοικιών, φρεάτια, ακόμη και φωτεινός σηματοδότης!

Πάνω στο πεζοδρόμιο (τι πρωτότυπο!) σταθμευμένα δίκυκλα και αυτοκίνητα.

Στο ύψος της οδού Αραχώβης, δεν έχει κατασκευαστεί ράμπα για άτομα με αναπηρικό αμαξίδιο. Αυτό σημαίνει ότι για να περάσουν απέναντι, αναγκάζονται να κινηθούν στο δρόμο. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι μητέρες με καροτσάκι.

Στη συνέχεια της διαδρομής, οι διάδρομοι κίνησης τυφλών καταλήγουν τις περισσότερες φορές σε εμπόδια. Όπως, σε τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων, σε τείχος καταστημάτων, σε δίκυκλα και άλλα.
Εξάλλου, τα σοβαρά εμπόδια στην προσβασιμότητα των χώρων της πόλης και ανεπάρκεια ελέγχων της παράνομης στάθμευσης και κατάληψης πεζοδρομίων διαπιστώθηκαν και κατά τη δεύτερη μέρα διαβούλευσης με θέμα «Δημόσιος χώρος και πεζή μετακίνηση». 
Η εκδήλωση φιλοξενείται στο Αμφιθέατρο του Α984 στην Τεχνόπολη, Πειραιώς 100 στο Γκάζι, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Μετακίνησης (11.00-13.00).

Με απώτερο στόχο την ενθάρρυνση των μετακινήσεων στο κέντρο της Αθήνας χωρίς αυτοκίνητο, ο Δήμος Αθηναίων ξεκίνησε τη Δευτέρα, την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Μετακίνησης.
Οι εμπλεκόμενοι φορείς θα χρειαστεί να συνεργαστούν για το σχεδιασμό των αστικών συγκοινωνιών στην Αθήνα επεσήμαναν όσοι συμμετείχαν στην πρώτη διαβούλευση, χθες.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου με το κλείσιμο της Πανεπιστημίου και την πραγματοποίηση χάπενινγκς, ενώ τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά έως τις 7μμ, με επιπλέον προσφορές, σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.