."Έρχεται" επιστροφή φόρου πετρελαίου


Επιστροφή μέρους του επιπλέον φόρου που θα καταβάλουν οι φορολογούμενοι λόγω της εξίσωσης του πετρελαίου θέρμανση με το κίνησης προβλέπει το σύστημα στο οποίο καταλήγει το υπουργείο Οικονομικών για τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων.
Τη λύση αυτή, αντί για επίδομα θέρμανσης,  για το οποίο δεν έχει προβλεφθεί κονδύλι στον προϋπολογισμό - προκρίνει το υπουργείο όπως προέκυψε και από τη χθεσινή σύσκεψη μεταξύ του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη με τους εκπροσώπους ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, 

ενώ εγκαταλείπεται επίσης το ενδεχόμενο η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης να γίνει στο 100% του πετρελαίου κίνησης. Θα γίνει στο 80% του ειδικού φόρου του πετρελαίου κίνησης.

Από τις μέχρι τώρα αποφάσεις για το μέτρο, οι οποίες θα οριστικοποιηθούν σε νέα σύσκεψη εντός της εβδομάδας και στη συνέχεια από τους πολιτικούς αρχηγούς, προκύπτουν τα ακόλουθα:

Από τις 15 Οκτωβρίου πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης θα επιβαρύνονται με ενιαίο φόρο 329 ευρώ το χιλιόλιτρο. Αυτό σημαίνει ότι θα αυξηθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης από το 1 ευρώ πέρυσι στο 1,40 ενώ η τιμή του πετρελαίου κίνησης από το 1,5 ευρώ, θα υποχωρήσει στο 1,40 ευρώ το λίτρο.

Η επιστροφή του φόρου στους φορολογούμενους θα γίνεται με βάση τα τιμολόγια αγοράς.

Για το ποιοι φορολογούμενοι θα είναι δικαιούχοι της επιστροφής του φόρου θα καθοριστούν εισοδηματικά κριτήρια.

Το ποσό της επιστροφής του φόρου θα καθορίζεται ανάλογα με τη ζώνη που βρίσκεται η κατοικία του φορολογούμενου.  

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.