.Εξοφλούνται από τον ΕΟΠΥΥ για τον Ιούνιο φαρμακοποιοί και γιατροί


Σε μια κίνηση καλής θέλησης προς τους φαρμακοποιούς και τους συμβεβλημένους γιατρούς του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, το υπουργείο Υγείας τηρεί το χρονοδιάγραμμα πληρωμών που είχε ανακοινώσει. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, έδωσε εντολή να πιστωθούν οι διανεμητικοί λογαριασμοί των  συλλόγων, αλλά και των υπολοίπων φαρμακείων της χώρας, για την εξόφληση του Ιουνίου. Επίσης, δόθηκε εντολή να  πιστωθούν οι λογαριασμοί των γιατρών, οι οποίοι έχουν υποβάλει αποδείξεις για τον μήνα Ιούνιο.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος πάντως, έχει συγκαλέσει Γενική Συνέλευση για το Σάββατο, προκειμένου να αξιολογήσει τα νέα δεδομένα τα οποία όπως δήλωσε στο ΑΠΜΕ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά Κώστας Κούβαρης, κρίνονται θετικά, καθώς το υπουργείο φαίνεται να τηρεί τις δεσμεύσεις του. 

Ωστόσο, το οικονομικό αδιέξοδο του ΕΟΠΥΥ δεν έχει τέλος, καθώς και προμηθευτές ιατρικών ειδών ανακοίνωσαν, ότι διακόπτουν από την Παρασκευή, τη χορήγηση υλικών σε Νοσοκομεία.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς τα μέλη της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, ενώ γιατροί συμμετείχαν το πρωί στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στα Προπύλαια αντιδρώντας στις ενδεχόμενες αλλαγές του ιατρικού μισθολογίου.

Εξάλλου, εκατοντάδες καρκινοπαθείς συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα διαμαρτυρόμενοι για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην προμήθεια των αναγκαίων γι αυτούς φαρμάκων. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.