.Η δόση για την Ελλάδα μετατίθεται για μετά τις αμερικανικές εκλογές (Νοέμβριο)…


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Στουρνάρα – τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών. Εξερχόμενος ο Πόλ Τόμσεν είπε ότι η συνάντηση ήταν καλή, ενώ ο Ματίας Μόρς την χαρακτήρισε εποικοδομητική. Eξερχόμενος από την συνάντηση ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι «υπήρξε πρόοδος, είναι ακόμα νωρίς να πούμε κάτι». 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της τρόικα εμφανίστηκαν ελαφρά ποιο διαλλακτικοί με διάθεση να ακούσουν τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς, ιδιαίτερα σε ότι αφορά το αγκάθι των απολύσεων στο Δημόσιο.

Πηγές του ΥΠΟΙΚ ανέφεραν στη συνέχεια ότι τα τέσσερα μεγάλα αγκάθια παραμένουν και αφορούν τις προτάσεις εξοικονομήσεων που έχουν υποβληθεί στους τομείς άμυνας, ΟΤΑ, υγείας και διοικητικής μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με την ίδια πηγή οι εκπρόσωποι της τρόικα θέλουν να ακούσουν και τα επιχειρήματα από τους αρμόδιους υπουργούς.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι όπως διευκρίνιζε το ίδιο στέλεχος στο eurogroup της Λευκωσίας το κυρίως θέμα θα είναι η Ισπανία και όχι η Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας τις πληροφορίες ότι η δόση για την Ελλάδα μετατίθεται για το Νοέμβριο.

Ανάλογες πληροφορίες μεταδίδονται και από ξένα πρακτορεία, όπως το MNI, τα οποία επικαλούμενα πηγές των Βρυξελλών αναφέρουν ότι η εκταμίευση της δόσης θα καθυστερήσει, καθώς οι υπουργοί οικονομικών του eurogroupετοιμάζονται να κρατήσουν σκληρή γραμμή.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.