.Κλειστοί σήμερα και αύριο οι δήμοι σε όλη τη χώρα


Με τη σύσταση προς τους δήμους να μείνουν ανοικτές οι ευαίσθητες οργανικές μονάδες «Βοήθεια στο Σπίτι» και τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ η ΚΕΔΕ προκήρυξε, για σήμερα και αύριο, την αναστολή λειτουργίας των δήμων της χώρας ως τρόπο αντίδρασης στις περαιτέρω περικοπές στη χρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης ανακοινώνει ότι ο δήμος της Αθήνας θα λειτουργήσει κανονικά. 
Στη σχετική ανακοίνωσή του, αν και πιστοποιεί τη στήριξή του στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ, διευκρινίζει ότι οι υπηρεσίες του δήμου θα παραμείνουν ανοικτές, 

καθώς «οι πολίτες αρκετά έχουν τιμωρηθεί και οι δήμοι, θεωρούμε, ότι πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή ανακούφισης των χιλιάδων δημοτών».
Ανοικτοί επίσης θα μείνουν οι δήμοι Τήνου και Κομοτηνής.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης, αν και επίσης συντάσσεται με την απόφαση της ΚΕΔΕ και στηρίζει τις κινητοποιήσεις, κρατά σε λειτουργία τις υπηρεσίες Καθαριότητας και Κοινωνικής Πολιτικής (δηλ. τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς), ενώ σε υπηρεσία θα βρίσκεται και προσωπικό ασφαλείας.

Ανοικτές θα κρατήσουν τις υπηρεσίες καθαριότητας, αλλά και τους βρεφονηπιακούς-παιδικούς σταθμούς, αρκετοί δήμοι της χώρας, μεταξύ των οποίων οι δήμοι Ναυπλίου, Πολυγύρου, Κιλκίς.

Αν και οι δήμοι θα παραμείνουν κλειστοί, η ΚΕΔΕ ζητά από τους δημοτικούς υπαλλήλους να προσέλθουν κανονικά στην εργασία τους, χωρίς όμως να προσφέρουν καμία υπηρεσία. 
Δημοτικοί σύμβουλοι θα βρίσκονται έξω από τα δημαρχεία προκειμένου να ενημερώσουν τους προσερχόμενους δημότες για τους λόγους που οδήγησαν στην αναστολή της λετιουργίας των δήμων.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.