.Παραμένουν στο «τραπέζι» οι απολύσεις


Δεν θα συμπεριληφθούν, τελικά, στο πακέτο των μέτρων η περικοπή των συντάξεων του ΟΓΑ και των αναπηρικών επιδομάτων, ενώ ειδικά για το 2013 τα μέτρα, κυρίως από περικοπές δαπανών, ανέρχονται σε περίπου 7,5 δισ. ευρώ. Αυτό προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες, από τηνενημέρωση του εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ, Δ. Χατζησωκράτη, από τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα. 

Με βάση το σενάριο που παρουσιάστηκε, έχει οριστικοποιηθεί η αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση από τα 65 στα 67 έτη, η περικοπή του ΕΚΑΣ για όσους είναι κάτω των 64 ετών αλλά και η κατάργηση των δώρων σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, ενώ παραμένει η μεσοσταθμική μείωση στα ειδικά μισθολόγια. 

Από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ δηλώνει αντίθετη με τις απολύσεις στο Δημόσιο και τη διαθεσιμότητα 15.000 υπαλλήλων, για το οποίο πιέζει η τρόικα. 

Παράγοντες που συμμετείχαν στη συνάντηση, ανέφεραν ότι αντί των 11,5 δισ. ευρώ, αναζητούνται 10,5 δισ. ευρώ από το σκέλος των δαπανών και 3 δισ. ευρώ από την αύξηση των φορολογικών εσόδων. 

Προσερχόμενος, νωρίτερα, στην Ιπποκράτους για τη συνάντηση του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο κ. Στουρνάρας διέψευσε ότι οι περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα θα είναι της τάξεως των 8 δισ. ευρώ. 

Για την οριστικοποίηση του τελικού πακέτου θα συναντηθούν και πάλι 
αύριο στις 10.30 το πρωί οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.