.Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξ. Ελλήνων και ΚΚΕ για αναβολή συνεδρίασης της Βουλής


Αποχώρησαν το πρωί, από τη συνεδρίαση της Βουλής, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων καθώς τα μέλη τους συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως ανακοίνωσαν, με την έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. 

Το αίτημα να μη συνεδριάσει η Βουλή έθεσε, επίσης, και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος, ωστόσο, δεδομένης της άρνησης του προεδρείου, να γίνει δεκτό, παρέμεινε με μικρή αντιπροσωπεία.

«Η Δημοκρατία θέλει το Κοινοβούλιο ανοιχτό», τόνισε η αντιπρόεδρος της Βουλής Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά η οποία αφενός αιτιολόγησε ότι δεν είναι δυνατό να μην γίνει η συνεδρίαση καθώς αυτή είναι η απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, 

διαφώνησε δε και με την ουσία του αιτήματος. Απάντησε μάλιστα και στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, κόμμα με το οποίο εκλέγεται βουλευτής, τονίζοντας πως η αποσταθεροποίηση είναι πιθανή όταν το Κοινοβούλιο δεν είναι ανοιχτό.

Από τη ΝΔ, ο Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε ότι καλύφθηκε πλήρως από την τοποθέτηση του προεδρείου, ενώ εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ η κ. Χριστοφιλοπούλου ανέφερε πως η Βουλή δεν είναι χώρος εργασίας, αλλά εκπροσώπησης του λαού. Ο Χρ. Παππάς από τη Χρυσή Αυγή ανέφερε πως «οι 'Ελληνες εθνικιστές δεν θα καπελώσουν τον αγώνα των εργαζόμενων».

Εξάλλου, ο κ. Καμμένος αφού απέδωσε τιμή στον Παύλο Μπακογιάννη, ημέρα επετείου της δολοφονίας του, ανέφερε πως δεν μπορεί να συνεδριάζει η Βουλή και ο πρόεδρος να τελεί υπό αναστολή. 'Η θα πρέπει να ασκεί πλήρως τα καθήκοντά του ή όχι, είπε και κάλεσε τον κ. Μεϊμαράκη να προσέλθει στην Ολομέλεια. 

Στον κ. Καμμένο απάντησε ο Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος, σε έντονο τόνο, είπε πως ο αν κ. Καμμένος θέτει θέμα μομφής για τον πρόεδρο της Βουλής να το πράξει θεσμικά όχι να αφήνει σκιές, την στιγμή που ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου από το ΠΑΣΟΚ, ζήτησε να δοθεί στη δημοσιότητα ο φάκελος της υπόθεσης που αφορά τα πολιτικά πρόσωπα.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.