.Ξεκάθαρες λύσεις...

Τουλάχιστον δύο κυριακάτικες εφημερίδες στήνουν σενάριο κατάρρευσης της κυβέρνησης Τσίπρα και δημιουργίας οικουμενικής κυβέρνησης μέσα στο καλοκαίρι. Ένα σενάριο, που όπως λένε οι πληροφορίες, προωθούν οι δανειστές και με δεδομένο ότι η διαπραγμάτευση δεν μπορεί να κλείσει εξαιτίας της ανικανότητας και των ιδεοληψιών του πρωθυπουργού και των ανίκανων υπουργών του.
Κάποια εφημερίδα λέει μάλιστα ότι ο οικουμενικός πρωθυπουργός θα μπορούσε να είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος είναι μια καλή περίπτωση και για την τρόικα εξαιτίας των διασυνδέσεων που έχει στο εξωτερικό. Είναι και καλή περίπτωση και στο εσωτερικό για όσους θα ήθελαν να δημιουργηθεί μια ακόμη κυβέρνηση… Παπαδήμου, λες και το λάθος δεν μας έκανε να βάλουμε μυαλό, πρέπει να το επαναλάβουμε.
Το Antinews αποκαλύπτει ότι εδώ και δύο μήνες στενοί συνεργάτες του Δημήτρη Αβραμόπουλου αναζητούσαν γραφεία στην Αθήνα για τον επίτροπο λέγοντας μάλιστα ότι δεν αποκλείεται να παραιτηθεί από τη θέση του στην Ευρώπη «όταν οι περιστάσεις τον απαιτήσουν».
Μια άλλη εφημερίδα τονίζει ότι υπάρχει «σχέδιο ανατροπής του Τσίπρα» λες και αυτό ήταν το πρόβλημα των Ευρωπαίων, πώς δηλαδή θα ανατρέψουν ένα πρωθυπουργό που με το ζόρι πιάνει 15%.
Τα σενάρια αυτά, αν συνδυαστούν με τις προσπάθειες που γίνονται από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους και μέσα ενημέρωσης, έχουν ισχυρές δόσεις αλήθειας. Αν συνδυαστούν επίσης με τις προ εβδομάδος αναφορές των «λαγών» της κυβέρνησης τύπου Σκουρλέτη ο οποίος ζητούσε ευρεία πλειοψηφία στην ψήφιση των μέτρων αλλά και τις δήθεν ξαφνικές αναφορές Σόιμπλε, ΔΝΤ και Σαπέν για υπογραφή της συμφωνίας και από τον Μητσοτάκη, τότε «δένεται» ένα πολύ ωραίο σενάριο. 
Ο Τσίπρας κάνει λεβέντικη διαπραγμάτευση (και το λεβέντικη το εννοούμε γιατί θα δικαιωθεί και ο Λεβέντης που μιλά εδώ και καιρό για οικουμενική), η ΝΔ γίνεται για ακόμη μια φορά το δεκανίκι μιας αποτυχημένης κυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ και οι λοιπές πολιτικές δυνάμεις που έχουν «τελειώσει» ξαναμπαίνουν στο παιχνίδι και… είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα που θα έλεγε και ο Ηλιόπουλος. Με αντιπολίτευση την Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ. Εύγε στο πολιτικό σύστημα το οποίο θα υποκύψει στις απαιτήσεις των δανειστών για υπογραφή όλων από όλους και ο κόσμος θα κοιτάζει σαν χαζός.
Θα γίνει και το χατίρι του τελειωμένου Τσίπρα να διασωθεί και να επανέλθει δριμύτερος όταν όλοι θα ψηφίζουν τα πάντα αλλά αυτός θα κάνει αριστερή αντιπολίτευση και θα μιλά για τα ευρωπαϊκά κεκτημένα και τις άλλες αριστερές μπούρδες. Άλλωστε, ο Τσακαλώτος δεν είπε ότι αν φύγουν από την κυβέρνηση θα τους βρουν μετά στα πεζοδρόμια να πετροβολούν τους πάντες;
Τι θα κάνει η ΝΔ σε όλο αυτό το σενάριο; Τι είπε ο Σόιμπλε στον Μητσοτάκη στο Βερολίνο κι από τότε ο Κυριάκος κυκλοφορεί σαν φάντασμα; Μήπως του περιέγραψε ακριβώς αυτό το σενάριο που προωθείται τεχνηέντως; Θα αποδεχθεί να γίνει το στρώμα πάνω στο οποίο θα πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στον έκτο όροφο και ετοιμάζεται να πηδήξει κάτω;
Θα έχουμε μια ακόμη κυβέρνηση Παπαδήμου; Και για πόσο; Ένα, δύο χρόνια και μετά εκλογές; Και τι μας κάνει να πιστεύουμε ότι ο κόσμος δεν θα αποσιχαθεί το πολιτικό σύστημα λέγοντας ότι είναι όλοι ίδιοι; Και τι μας κάνει να πιστεύουμε ότι δεν θα στραφούν οι πολίτες σε ακραίους λαϊκιστές όπως η Χρυσή Αυγή ή κάποιος Σώρρας ή άλλος αυτόκλητος σωτήρας που θα λέει όποια ανοησία του κατέβει και ο κόσμος θα τον ψηφίζει; Εδώ μέχρι και ο Πατούλης με τη σύζυγο φιγουράρουν ως υποψήφιο… πρωθυπουργικό ζευγάρι, δύσκολο είναι δηλαδή να εμφανιστεί κανένα πολιτικό «νούμερο» και να πάρει όλο το χαρτί;
Εκεί θα οδηγήσει ο πολιτικός αχταρμάς που εισηγούνται κάποιοι στο όνομα της εθνικής συνεννόησης και άλλες τέτοιες μπούρδες που βγαίνουν τώρα που ο Τσίπρας απέτυχε παταγωδώς και αναζητεί διέξοδο σωτηρίας.

Ξεκάθαρες λύσεις χρειάζεται η χώρα κι όχι «αρρώστια» για ακόμη μια φορά. Ας το καταλάβουν ορισμένοι ότι ο κόσμος βαρέθηκε τους «βαρετούς» πολιτικούς που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πώς θα διασώσουν το τομάρι τους.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.