.Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται…

Βρόμικο παιχνίδι κατά της κυβέρνησης και σχέδιο αποσταθεροποίησής της ώστε να θέσουν σε ομηρία τον… λαοπρόβλητο ηγέτη Αλέξη Τσίπρα, κατήγγειλαν τα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας που συνεδρίασαν χθες το μεσημέρι.
  
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τσακαλώτος αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός τους ενημέρωσαν για τη διαπραγμάτευση. Τους είπαν ότι ήταν έτοιμη να κλείσει η αξιολόγηση αλλά οι δανειστές ήγειραν νέες απαιτήσεις για μεγαλύτερες περικοπές στις συντάξεις και συγκεκριμένα το 2019 να μην είναι 20% όπως είχε συμφωνηθεί αλλά 35%...

 Τα στελέχη κατήγγειλαν ότι ενορχηστρωτές της προσπάθειας ανατροπής της κυβέρνησης είναι ο Β. Σόιμπλε, ο Κ. Μητσοτάκης, η Φ. Γεννηματά και ο Γιάννης Στουρνάρας.
Συνδύασαν τις πιέσεις των Γερμανών με τη συνάντηση Μητσοτάκη – Γεννηματά, τις παρεμβάσεις και προτάσεις που έκανε ο διοικητής της ΤτΕ αλλά και τα σενάρια που διακινήθηκαν τελευταία για οικουμενική κυβέρνηση.

Λέγεται μάλιστα ότι στην Πολιτική Γραμματεία ήταν πολύ… συγκινημένοι γιατί η λαοπρόβλητη κυβέρνηση της αριστεράς βάλλεται από το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα και τους εγχώριους μνημονιακούς που θέλουν να ανατρέψουν τον μοναδικό πολιτικό που αντιστάθηκε (μαζί με τον ακομβίωτο στρατηγό βεβαίως).

Όλα αυτά διακινούνται τις τελευταίες ώρες από τον ΣΥΡΙΖΑ και είναι προφανές ότι ο πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά του μπας και σωθεί. Είναι σε τόσο τραγική κατάσταση η κυβέρνηση, η διαπραγμάτευση δεν πάει καθόλου καλά, πρέπει να απολογηθούν γιατί θα κόψουν έως και 30% τις συντάξεις αλλά και ότι ξεπουλάνε τη ΔΕΗ, που φτιάχνουν απίστευτα σενάρια.

Μα γιατί να θέλει ο Σόιμπλε να ανατρέψει τον Τσίπρα; Στα τέσσερα δεν είναι δύο χρόνια τώρα και χωρίς καμιά αντίσταση από την κοινωνία αφού οι μπαχαλάκηδες έχουν πιάσει στασίδι στον κρατικό μηχανισμό; Ποια δεξιά κυβέρνηση θα μπορούσε να περάσει τόσο σκληρά μέτρα; Ποιος Μητσοτάκης ή Σαμαράς ή Παπανδρέου θα μπορούσε να περικόψει τις συντάξεις και να βάλει νέους φόρους καθώς και να ξεπουλήσει τα πάντα και να μην τον έπαιρναν με τις πέτρες;

Δεν στέκει λοιπόν ότι θέλει ο Σόιμπλε ανατροπή του καλύτερου συμμάχου του. Ο δε Μητσοτάκης και η Φώφη γιατί να τον ανατρέψουν; Τον αφήνουν να... πνιγεί στα αδιέξοδά του και δεν χρειάζεται να κάνουν απολύτως τίποτε. Όσο για τον Στουρνάρα, τι να ανατρέψει από αυτήν την κυβέρνηση που έτσι κι αλλιώς πέφτει μόνη της;

Η ουσία είναι ότι ο Τσίπρας παίζει παιχνίδια με τη δημοκρατία κάνοντας τέτοιες διαρροές. Αναζητεί βολικούς εχθρούς προκειμένου να φορτώσει τη δική του ανικανότητα. Ψάχνει σε αόρατους συνωμότες να βγάλει από πάνω του την ντροπή για όσα έχει κάνει στην πατρίδα.

Για να τελειώνουμε με τα καραγκιοζιλίκια τα οποία μάλιστα είχε διαρρεύσει πριν μερικές ημέρες και η ίδια η Αυγή η οποία είχε προετοιμάσει τους… αριστερούς για το σχέδιο αποσταθεροποίησης. 

Ο κ. Τσίπρας θα πέσει μόνος του και κανείς άλλος δεν θα τον ρίξει. Οι εχθροί της κυβέρνησης βρίσκονται μέσα στο θολωμένο μυαλό του πρωθυπουργού και των συνεργατών του. Αν δεν μπορεί να κυβερνήσει ας παραδώσει τη λαϊκή εντολή. Να ξεκουμπιστεί να φύγει και τότε θα δούμε τι θα κάνουμε με τη χώρα. Κι ας μην ετοιμάζεται ο ίδιος για εκλογές, ήττα και μετά να πετροβολά από το πεζοδρόμιο. Άλλωστε, όταν θα έχει χάσει την ασυλία που του παρέχει το Μαξίμου υπάρχουν και τα ειδικά δικαστήρια, εκτός από τα λαϊκά.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.