.Απίστευτος αριβισμός από την κυβέρνηση των αθλίων


Μας δουλεύουν κανονικά. Απροκάλυπτα και μπροστά στα μούτρα μας ο Τσίπρας και το παρεάκι του παίζουν με το μέλλον της χώρας. Η αξιολόγηση και η άρση της αβεβαιότητας δεν πρόκειται να γίνουν σύντομα. Ούτε τον Απρίλιο, ούτε τον Μάιο, αλλά ούτε και τον Ιούνιο θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις.
Γι’ αυτό η κυβέρνηση μαζεύει λεφτά, γι’ αυτό καυχιέται για την υπεραπόδοση των εσόδων και ήδη έχει συγκεντρώσει περί τα 4 δις ευρώ. Με μια μίνι συμφωνία με την τρόικα για χρηματοδότηση – γέφυρα της τάξης των 2 -3 δις ευρώ τον Ιούλιο θα μπορέσει να τη βγάλει μέχρι τις γερμανικές εκλογές.
Κορυφαίος υπουργός έλεγε ότι δεν αποκλείεται η διαπραγμάτευση να τραβήξει μέχρι το καλοκαίρι. Όταν τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι αν θα κλείσει πριν τα μπάνια του λαού αυτός απάντησε «εγώ πάντως ξεκινώ τα μπάνια την 1η Ιουλίου». Παίζουν με τα νεύρα μας δηλαδή.
Ο Τσακαλώτος από την άλλη είπε τις δικές του σοφιστείες, στο πλαίσιο του επικοινωνιακού παιχνιδιού που παίζεται: «Θα πάμε σε εκλογές, θα πέσουμε και θα μας βρείτε στους δρόμους».
Ο διπλός εκβιασμός δηλαδή για την Ελλάδα από την κυβέρνηση των αθλίων.
Είτε θα καθυστερήσει η αξιολόγηση και θα διαλυθεί η οικονομία, είτε θα πάμε σε εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναβγεί στους δρόμους να καίει την Αθήνα. Πρόκειται για μια ξεκάθαρη ανθελληνική στάση που θα έπρεπε να απασχολεί τους πολίτες και ίσως κάποτε και τη δικαιοσύνη. Σήμερα το Bloomberg γράφει ότι ουσιαστικά επαναλαμβάνεται ο αργόσυρτος θάνατος της Ελλάδας, το ίδιο εφιαλτικό εξάμηνο του 2015, όταν Τσίπρας και Βαρουφάκης οδήγησαν τη χώρα σε μια καταστροφή άνευ προηγουμένου.
Η διαπραγμάτευση έχει κολλήσει με ευθύνη της κυβέρνησης. Τώρα ξανασυζητούν για… πολιτική λύση. Θα πάει ο Τσίπρας στο Βερολίνο, θα τηλεφωνήσει στη θεία Άνγκελα; Ή θα πάει να δει τον τελειωμένο Ολάντ;
Είναι ίσως πιο ξεκάθαρο από ποτέ. Οι δανειστές επιμένουν να ανοίξουν εδώ και τώρα και τα εργασιακά και ταυτόχρονα αποκλείουν τα αντίμετρα της κυβέρνησης, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ. Αν ο Τσίπρας εκβιαστεί μέχρις εσχάτων θα πάει σε εκλογές.
Πιο πιθανό είναι, όμως, το σενάριο της κρυφής συμφωνίας με τη Μέρκελ να πάνε όλα μετά τις γερμανικές εκλογές ώστε να μην ανοίξει θέμα χρέους. Κανένας Γερμανός, ούτε καν ο Σουλτς δεν θέλουν πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα ή να συζητούν για απομείωση του χρέους. Αυτό που θέλουν είναι να βρεθεί μια συνολική λύση μετά τις δικές τους εκλογές. Οπότε μην περιμένουμε συμφωνία μέχρι το τέλος του χρόνου. Αυτό συμφέρει πολιτικά και τον Τσίπρα και την Μέρκελ.
Δεν συμφέρει, όμως, την Ελλάδα. Η οικονομία ήδη έχει αρχίσει να παραπαίει και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποια θα είναι η ζημιά σε βασικούς κλάδους όπως οι τράπεζες. Η παρατεταμένη αβεβαιότητα κλονίζει τις επιχειρήσεις, διώχνει και τις τελευταίες καταθέσεις από τις τράπεζες, βουλιάζει την κατανάλωση και γιγαντώνει το κίνημα «δεν πληρώνω» δάνεια, φόρους και εισφορές.

Καμιά οικονομία, πόσο μάλλον η ελληνική, δεν μπορεί να αντέξει ένα τέτοιο θρίλερ διαρκείας. Όμως, ο Τσίπρας και η παρέα του ασχολούνται μόνο με την πολιτική τους επιβίωση.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.