.Ο «μπράβος»

Είναι ο Πολάκης Χρυσαυγίτης; Είναι τραμπούκος που είτε αποφάσισε να κάνει bulling σε βάρος δημοσιογράφος λόγω χαρακτήρα ή επειδή έχει πάρει εντολή;
Είναι ερωτήματα που γεννιούνται μετά τις συνεχείς παρεμβάσεις του υπουργού Υγείας. Το τονίζουμε του υπουργού Υγείας γιατί απ' όσο ξέρουμε το μόνο έργο που έχει επιτελέσει στη θέση αυτή είναι η... εγχείριση αιμορροΐδων στο νοσοκομείο της Σαντορίνης.
Ο εδώ κι ένα χρόνο υπουργός θα μείνει στην ιστορία όχι για την, έστω αποτυχημένη, προσπάθειά του στον πολύπαθο χώρο της Υγείας. Αλλά γιατί αποφάσισε να γίνει ο πολιτικός «μπράβος» της κυβέρνησης της Αριστεράς. Με την μετάλλαξη του Τσίπρα σε σοσιαλδημοκράτη είχε την ανάγκη να βάλει έναν τύπο σκοτεινό, μαυροφορεμένο, μάγκα και τσαμπουκαλή να κάνει τη «βρόμικη» δουλειά.
Σαν τους πορτιέρηδες της νύχτας, έτσι και ο Πολάκης στέκεται μπροστά στην πόρτα της κυβέρνησης και κάνει face control. Δεν του αρέσει κάποιος, είπε κάποιος κάτι που δεν του είναι αρεστό; Τον πετάει έξω με τις κλωτσιές που τόλμησε να τα βάλει με το «μαγαζάκι» του ΣΥΡΙΖΑ. Ο υπουργός Υγείας που περνά τις ώρες του στο facebook και το twitter διαβάζοντας και απαντώντας είναι ουσιαστικά το «μαντρόσκυλο» της εξουσίας. Να μας συγχωρήσει για τον χαρακτηρισμό, το εννοούμε ως εκείνο το σκυλί που αλυχτάει έξω από το σπίτι για να μην μπουν τα μιάσματα, να μην εισέλθουν τα παράσιτα και οι κλέφτες που θα θελήσουν να κάνουν κακό στην επαναστατική κυβέρνηση.
Ο Πολάκης δεν είναι μια γκροτέσκο περίπτωση, ένας «τρελός» Κρητίκαρος που δεν ξέρει τι λέει ή έχει το ακαταλόγιστο όπως του είπε ο Παύλος Τσίμας. Ο Πολάκης δεν λειτουργεί μόνος του, εμπροσθοφυλακή είναι και ξέρει πολύ καλά τι κάνει. Τα βάζει με τα «βοθροκάναλα» γιατί ξέρει ότι αυτό περνάει στην κοινή γνώμη. Βρίζει μια «αντισύριζα» δημοσιογράφο που τολμά να υπερασπιστεί τη δουλειά της, γιατί γνωρίζει ότι η κοινή γνώμη έχει απαξιώσει τους δημοσιογράφους. Επιτίθεται στον μέχρι πρότινος «συριζαίο» Παύλο Τσίμα γιατί εκτιμά ότι έτσι θα φοβηθούν και οι υπόλοιποι που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση.
Ο Πολάκης δεν πληρώνεται για να είναι υπουργός. Πληρώνεται για να είναι «τρομοκράτης», όχι με την έννοια που ξέρουμε αλλά μ' αυτήν του φόβητρου για όποιον έχει το θάρρος να πάει κόντρα στο καθεστώς.
Κατ' εντολήν του κ. Τσίπρα δρα και αφού ο πρωθυπουργός δεν τον αποδοκιμάζει και τον κρατά στη θέση του, αν και ανίκανος ως υπουργός, είναι φανερό ότι υπάρχει σχέδιο.
Πρώτα η Γεροβασίλη σε ρόλο αρχισυντάκτη ειδήσεων μέμφεται τα κανάλια γιατί δεν διέκοψαν τη ροή του προγράμματος να βάλουν Τσίπρα. Μετά ο ίδιος ο πρωθυπουργός που εκνευρίζεται και κουνά το χέρι σε δημοσιογράφους και στη συνέχεια ο Πολάκης που ακολουθεί κατά γράμμα τη λογική του «τραμπούκου» που θα μας θάψει τρία μέτρα κάτω από τη γη.
Ο υπουργός δεν είναι απλά μια κωμική φιγούρα που τον ακούμε και λένε «α, το είπε ο Πολάκης, δεν έχει καμιά σημασία». Είναι επικίνδυνος γιατί παίζει το ρόλο που του ανατέθηκε. Και είναι επικίνδυνος για τη δημοκρατία, την πολυφωνία, την ελεύθερη έκφραση. Αλίμονο να δίνουμε αναφορά στον κάθε Πολάκη και στην κάθε κυρά Όλγα για το ποιες ειδήσεις είναι καλές και ποιες όχι. Πόσο μάλλον σε έναν υπουργό ο οποίος έχει ομολογήσει δημόσια ότι ως δήμαρχος κρατούσε διπλά βιβλία, κι αυτό είναι μαγκιά στην αριστερά του τζάμπα, της φιγούρας και της αναισθησίας.... με τα λεφτά των άλλων.

Πολάκηδες υπάρχουν πολλοί στην κυβέρνηση, απλά... αλυχτάνε λιγότερο και σίγουρα πιο ήσυχα. Είναι και θέμα ιδιοσυγκρασίας. Αλλά σε κάθε περίπτωση, ο κ. Πολάκης και οι συν αυτώ δεν διαφέρουν σε τίποτε από το «στημένο» πολιτικό bulling που κάνει εδώ και χρόνια η Χρυσή Αυγή.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.