.Οδηγούμαστε σε εθνική τραγωδία

Η χώρα έχει βαρέσει διάλυση σε όλα τα επίπεδα. Επικίνδυνες καταστάσεις έρχονται και κανείς δε μπορεί να τις σταματήσει. Φαίνεται ότι τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους και η πορεία προς το γκρεμό θα είναι χωρίς φρένα.
Πέρυσι τέτοια εποχή λέγαμε τα ίδια μόνο και μόνο γιατί η οικονομία πήγαινε κατά διαβόλου. Σήμερα είναι τόσα πολλά ανοικτά μέτωπα που ακόμη και οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα φαντάζουν εύκολες.
Η κυβέρνηση βολοδέρνει μεταξύ ανικανότητας, αναποφασιστικότητας και μιας αριστερής ισοπεδωτικής λογικής που εξισώνει τους πάντες. Ακόμη και τους Έλληνες με τους Τούρκους, τους χριστιανούς με τους μουσουλμάνους, τους άθλιους ισλαμοφασίστες με ό,τι δημοκρατικό έχει μείνει στην Ευρώπη.
Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε ένα χάος που είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει σε εθνική τραγωδία. Η αφύπνιση είναι υποχρεωτική όμως ακόμη κι αν συμβεί δύσκολα θα αποφευχθούν τα χειρότερα.
Η κυβέρνηση είπε ναι στην παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο βάζοντας το λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Αποδέχθηκε τον ισότιμο ρόλο των μεμέτηδων παρά το γεγονός ότι είναι αυτοί οι υπαίτιοι του προσφυγικού ρεύματος. Αποδέχθηκε τις προκλήσεις της Άγκυρας που έθεσε ξανά θέμα γκρίζων ζωνών και συγκυριαρχίας στο Αιγαίο. Συμφώνησε ακόμη και την ύπαρξη Τούρκων παρατηρητών στα ελληνικά νησιά για να επιβλέπουν, λέει, τις επαναπροωθήσεις μεταναστών. Ο ανεκδιήγητος Μουζάλας, ο γυναικολόγος που θέλει να… γίνει η μαμή μιας νέας αριστερής ιστορίας μας είπε ότι μακάρι να έρθουν χωροφύλακες Τούρκοι να αλωνίζουν στα ελληνικά νησιά. Γιατί δεν τα πουλάνε στους μεμέτηδες να τελειώνουμε μια και καλή;
Δύο, όμως, γεγονότα της Κυριακής έρχονται να χειροτερέψουν την κατάσταση στο προσφυγικό. Η βόμβα με τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες στην Άγκυρα ενδεχομένως να ακυρώνει οποιαδήποτε συμφωνία Τουρκίας με ΕΕ. Ποιος θα ήθελε στην Ευρώπη μια χώρα που σπαράσσεται από τρομοκρατικές ενέργειες και κάθε τρεις και λίγο σκοτώνονται από βόμβες; Ποιος θα ήθελε την Τουρκία που έχει ανοικτό πόλεμο με τους Κούρδους και το αντάρτικο πόλης θα εντείνεται όσο περνά ο καιρός; Πώς να υπογραφεί μια συμφωνία με ένα κράτος που κλείνει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και βάζει φίμωτρο σε κάθε αντίθετη φωνή στη χώρα;
Είναι σίγουρο ότι ο Ερντογάν θα σκληρύνει τη στάση του, με νέους βομβαρδισμούς και σκοτωμούς οι οποίοι θα οδηγήσουν σε νέο προσφυγικό ρεύμα. Εκατομμύρια μετανάστες και πρόσφυγες θα θελήσουν να φύγουν προς την Ευρώπη δημιουργώντας ασφυκτική κατάσταση στην Ελλάδα. Αν δεν υπάρξει συμφωνία ελέγχου των τουρκικών συνόρων, που δε θα υπάρξει, τότε θα ζήσουμε νέα δράματα αφού οι Τούρκοι δουλέμποροι θα κάνουν χρυσές δουλειές.
Το δεύτερο αρνητικό γεγονός είναι η ήττα της Μέρκελ και η έκρηξη των ακραίων φωνών στη Γερμανία. Καλώς ή κακώς η καγκελάριος ήθελε (μπορεί να είναι και κόλπο) ανοικτά σύνορα και δίκαιη μοιρασιά στην Ευρώπη. Με την επικράτηση των ακραίων κομμάτων οι Γερμανοί της λένε να μην τολμήσει να δεχθεί πρόσφυγες, επομένως η μόνη λύση είναι τα κλειστά σύνορα παντού. Ίσως πάλι να χρησιμοποιήσει τις εκλογές ως άλλοθι για να σφραγίσει τα σύνορα και να κάνει την Ελλάδα και επισήμως μόνιμο Γκουαντάναμο.
 Όλα λοιπόν συγκλίνουν στο γεγονός ότι οι προσφυγικές ροές θα συνεχιστούν, οι Τούρκοι δεν θέλουν ή δεν μπορούν να τις ελέγξουν, εκμεταλλεύονται την κατάσταση για να κερδίσουν τα πάντα, ενώ η Ευρώπη εγκληματεί σε βάρος της Ελλάδας, της δημοκρατίας, των ανοικτών συνόρων. Ο φόβος, λοιπόν, μιας κοινωνικής αναταραχής από τις χιλιάδες των προσφύγων είναι πιο ορατός από ποτέ.
Και την ίδια στιγμή το κράτος απουσιάζει απ’ όλα. Από το προσφυγικό που πνίγεται στις λάσπες, από τη δημόσια ασφάλεια, από τις κοινωνικές ανισότητες, από τους νέους φόρους και τις περικοπές που έρχονται αφού οι κόκκινες γραμμές έχουνε γίνει ροζ. Εδώ μέχρι και οι αναρχικοί ξεσάλωσαν και έκαναν πορεία στους δρόμους έχοντας στα χέρια τους όπλα, κανονικά κι όχι ψεύτικα.
Είναι λοιπόν θέμα χρόνου να «σκάσει» το ελληνικό κράτος με πάταγο, να διαλυθεί η πατρίδα και να τρέχουμε όλοι να μαζέψουμε τα κομμάτια της.
Δυστυχώς, θα επιβεβαιωθεί ο μεγάλος ποιητής Νίκος Καρούζος που έλεγε «Η κόλαση λοιπόν είν’ η πατρίδα μας».

Κάποιοι μετατρέπουν την Ελλάδα μας σε κόλαση κι εμείς θα πρέπει να ζήσουμε εδώ. Ίσως και τα παιδιά μας...

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.