.Αυτός είναι ο ανθρωπισμός του Τσίπρα;

Βλέπεις παιδάκια να γεννιούνται στις λάσπες της Ειδομένης και σε πιάνει η ψυχή σου. Συγκλονίζεσαι όταν βλέπεις παιδάκια να κοιμούνται σε χαρτόκουτα ή να παθαίνουν λοιμώξεις, ηπατίτιδα και κρυολογήματα.
Χιλιάδες άνθρωποι, κυνηγημένοι από τον πόλεμο, τον όλεθρο, την καταστροφή, συνωστίζονται στην Ελλάδα που αδυνατεί να θρέψει ούτε τα δικά της παιδιά. Αλλά παρ’ όλη την κρίση, την μαυρίλα, την απαισιοδοξία οι πολίτες αυτής της χώρας δείχνουν ότι είναι άνθρωποι, ότι είναι απόγονοι προσφύγων και μεταναστών, ότι ξέρουν τι θα πει πόλεμος. Μαζεύουν τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα, βοηθούν όπως μπορούν. Οι ηλικιωμένοι της Ειδομένης που δακρύζουν όταν μια οικογένεια τους φιλούν το χέρι επειδή αυτοί τους άνοιξαν το σπίτι τους για να κάνουν μπάνιο. Οι γιατροί χωρίς σύνορα δίνουν αγώνα για να βοηθήσουν, οι εθελοντές είναι μέρα νύχτα δίπλα στους χιλιάδες κατατρεγμένους κάνοντας ότι μπορούν.
Και το πιο σημαντικό: Η ελληνική κοινωνία που αντέχει και υπομένει, που εκτός ορισμένων εξαιρέσεων δεν έχει καταφύγει σε ακρότητες. Που η ακροδεξιά στην Ελλάδα δεν έχει καταφέρει να διεισδύσει στον κόσμο όπως γίνεται σε άλλες χώρες. Όχι ότι δεν θα το πράξει όταν διαλυθεί όλο το σύστημα, όταν αυτοί οι άθλιοι που μας κυβερνούν συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό.
Μα που είναι ο ανθρωπισμός τους γαμώτο; Που είναι η αριστερή ευαισθησία τους; Που είναι ο σεβασμός στους κατατρεγμένους και που είναι η αλληλεγγύη τους; Μόνο στα λόγια; Μόνο για να κάνει η κυρά Τασία πολιτική; Μόνο για να το παίζει ο Τσίπρας μάγκας, αριστερός και φιλάνθρωπος;
Εξευτέλισαν κάθε έννοια του ελληνικού κράτους. Οι κρατικές δομές είναι απούσες από κάθε πράξη αλληλοβοήθειας στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Η κυβέρνηση τελεί υπό διάλυση, δεν υπάρχει καμιά σοβαρή προσπάθεια να στηριχθούν αυτοί οι άνθρωποι μέχρι να δούνε τι θα κάνουνε. Εκτός κι αν το κάνουν επίτηδες. Θέλουν να πηγαίνουν σε όλο τον κόσμο οι εικόνες ντροπής από την Ειδομένη μπας και φιλοτιμηθούν οι ξένοι και μας βοηθήσουν. Άραγε δεν καταλαβαίνουν ότι δυσφημούν τη χώρα;
Διπλό έγκλημα. Από τη μια έδωσαν το σήμα για να έρθουν όλοι στη γη της επαγγελίας, την Ελλάδα που μοιράζει άσυλο, λεφτά, φαΐ και ρούχα. Και μόλις ήρθαν εδώ και αποκλείστηκαν, οι άθλιοι ψευτοαριστεροί ευαισθητούληδες… αλλά μόνο για την τσέπη τους, τους εγκατέλειψαν.
Το δεύτερο έγκλημα είναι ασφαλώς η ύπουλη, κρυφή και επικίνδυνη εξωτερική πολιτική που οδηγεί σε εθνική τραγωδία. Δηλαδή και ψευτοευαίσθητοι και επικίνδυνοι μειοδότες.
Πρέπει να φύγουν και να φύγουν τώρα. Πρέπει να εξαφανιστούν από προσώπου γης. Είναι ό,τι πιο άθλιο έχει βγάλει αυτός ο τόπος. Να ανταλλάξουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και Τσιπροκαμμένου με μετανάστες και να τους στείλουμε στο… Πακιστάν.

Δεν αντέχεται άλλο αυτή η ξεφτίλα. Προσβάλλουν την Ελλάδα, τους Έλληνες, τον ανθρωπισμό. Είναι ψεύτικοι, είναι εγκληματίες.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.