.Κουαρτέτο – Κυβέρνηση: Νοκ άουτ από τον πρώτο γύρο

Ο πρώτος γύρος της αξιολόγησης τέλειωσε, το κουαρτέτο έφυγε και κατά τον Τσακαλώτο παραμένει ορόσημο η ολοκλήρωση της αξιολόγησης στα τέλη Φεβρουαρίου αλλά χωρίς να είναι σε θέση να διαβεβαιώσει και απόλυτα ότι θα γίνει και κατορθωτό κάτι τέτοιο.
Κατά τα άλλα παραδέχεται ότι παραμένουν ανοιχτά σειρά ζητημάτων, με ήξεις αφίξεις ούτε επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει ότι υπάρχει θέμα νέων δημοσιονομικών μέτρων. Στο μεταξύ το θέμα των άμεσων μειώσεων σε συντάξεις βρίσκεται στο τραπέζι.
Επί της ουσίας πρόοδος παρά τα όσα λέγονται δεν υπάρχει. Τουλάχιστον δεν υπάρχει κάτι ορατό στον ορίζοντα. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση έχει μια αλλοπρόσαλλη στάση όπου από τη μια λέει ότι θέλει να κλείσει άμεσα την αξιολόγηση όπως το έθεσε και ο Τσίπρας χτες στη Μέρκελ και την ίδια στιγμή δηλώνει ότι θα διαπραγματευτεί σκληρά και έχει απαράβατες κόκκινες γραμμές σύμφωνα με τις οποίες δεν πρόκειται να δεχτεί μέτρα που δεν αντέχει η κοινωνία, όπως γράφει σήμερα και η Αυγή τρολάροντας την κυβέρνηση. Αλλά την ίδια στιγμή αυτό που ξέρουμε είναι ότι οι δανειστές ζητούν αίμα.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση συνεχίζει τις κινήσεις αντιπερισπασμού και ενώ βρίσκεται στα διασταυρούμενα πυρά κοινωνίας και δανειστών. Έτσι την ώρα που θέλει να προχωρήσει σε φοροληστρικά μέτρα κατά των αγροτών και με αφορμή το ασφαλιστικό προβαίνει σε ανακοινώσεις του τύπου ότι θα προχωρήσει άμεσα στην επιστροφή του ΦΠΑ προς τους αγρότες τώρα που ετοιμάζονται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Και το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει στη βουλή το θέμα του «παράλληλου προγράμματος» ισχυριζόμενος ότι έχει και τη σύμφωνη γνώμη των «θεσμών»! Βέβαια όλοι θυμόμαστε το φιάσκο του προηγούμενου Δεκεμβρίου με αυτό το περιβόητο παράλληλο πρόγραμμα. 
Αλλά την ίδια στιγμή υποτίθεται ότι το παράλληλο πρόγραμμα οδηγεί σε ελαφρύνσεις τους πιο αδύναμους (αν δεχτούμε τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης). Πως γίνεται όμως να γίνεται δεκτό κάτι τέτοιο από τους δανειστές όταν ζητούν νέες περικοπές και νέα δημοσιονομικά μέτρα επειδή διαπιστώνουν μαύρες τρύπες;

Μ’ αυτά και μ’ αυτά ένας Θεός ξέρει αν θα κλείσει και πως θα κλείσει αυτή η διαπραγμάτευση και η αξιολόγηση. Όλοι και πρώτη απ’ όλους η κυβέρνηση παίζουν καθυστερήσεις και πετάνε την μπάλα στην εξέδρα.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.