.Στον αέρα η συμφωνία με το ΝΑΤΟ - Προκαλεί και πάλι η Τουρκία

Παιχνίδια με τη φωτιά παίζονται αυτή τη στιγμή με πρόσχημα το προσφυγικό και μέσα σε δύο μέρες η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ αποδεικνύεται ανίκανη να εγγυηθεί την εφαρμογή αποφάσεων τόσο του ΝΑΤΟ όσο και της ΕΕ.
Έτσι λοιπόν πριν προλάβει η σύνοδος κορυφής της ΕΕ να τελειώσει οι χώρες του Βίζεγκραντ παραβίασαν τη συμφωνία και κλείνουν τα σύνορα ή θέτουν ελέγχους που εγκλωβίζουν μετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα και δεύτερο λίγες μέρες μετά από τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι όλα βαίνουν καλώς με την αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο αποδεικνύεται ότι και αυτή η συμφωνία που συνυπέγραψε η Ελλάδα είναι σαθρή.
Ο Καμμένος γνωστοποίησε ότι έστειλε επιστολή στο γραμματέα του ΝΑΤΟ ζητώντας την εφαρμογή της συμφωνίας καθώς σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας η Τουρκία εγείρει νέες απαιτήσεις προκειμένου να αναπτυχθούν τα νατοϊκά πλοία. Πρακτικά η Άγκυρα δεν δέχεται την επιστροφή μεταναστών στα δικά της εδάφη απ’ όπου και προέρχονται οι ροές προς την Ευρώπη δια μέσου του Αιγαίου.
Δύο συμφωνίες σε κορυφαίο επίπεδο ουσιαστικά βρίσκονται υπό κατάρρευση και αυτό γιατί η κυβέρνηση σύρεται από τις εξελίξεις. Από τη μια διαβεβαιώνει όταν τις υπογράφει ότι είναι συμφέρουσες για τη χώρα ή ότι έστω είναι οι καλύτερες δυνατές και πριν αλέκτωρ … αποδεικνύονται είτε ανεφάρμοστες, είτε με πολλά γκρίζα σημεία σε βάρος της χώρας.
Αυστρία και Τουρκία και άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης τις καταπατούν μονομερώς και η κυβέρνηση του Τσίπρα και του Καμμένου τρέχουν να προλάβουν. Στο μεταξύ τα μηνύματα είναι σαφή από τους Τούρκους. Από τη μέρα που ανακοινώθηκε και όπως ανακοινώθηκε η έλευση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, ξαναζούμε εποχές Ιμίων. Τελευταίο κρούσμα η κατάσταση στο Καστελόριζο με ότι αυτό σημαίνει για τις βλέψεις ενεργειακές και άλλες του Ερντογάν.
Που θα βγει αυτή η κατάσταση; Και πόσο μπορεί να πορεύεται αυτή η κυβέρνηση με διακηρύξεις που θυμίζουν το ρητό «Κυριακής χαρά, Δευτέρας λύπη»;
Καλά τα διαβήματα αλλά ως πότε θα κινείται κατόπιν εορτής η κυβέρνηση. Τι να την κάνεις τη διαμαρτυρία στην Αυστρία (σύμμαχος στα οικονομικά υποτίθεται) και τι να την κάνεις τη διαμαρτυρία στον Ρούτε τον Ολλανδό που ασκεί την προεδρία της ΕΕ; Το ίδιο ισχύει και με το ΝΑΤΟ και το διάβημα Καμμένου. Αυτό εννοούσε η κυβέρνηση όταν εμφανιζόταν τις προηγούμενες μέρες σίγουρη ότι θα κλείσουν τα σύνορα; Και γιατί τότε δεν άσκησε βέτο και αρκέστηκε σε προφορικές δεσμεύσεις;!
Όταν υπέγραφε τη συμφωνία με Τουρκία και Γερμανία για το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο γιατί υπέγραφε μη έχοντας εξασφαλίσει ότι δεν θα κάνουν οι γείτονες του κεφαλιού τους;

Εξωτερική πολιτική και διπλωματία με μοιραίους και άβουλους δεν γίνεται.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.