.Όλο και χειρότερα...

Ποτέ άλλοτε στην ιστορία της η Ελλάδα δεν είχε πιάσει τόσο πάτο. Ποτέ άλλοτε, ούτε ακόμη κι όταν κινδύνευε με χρεοκοπία, δεν ήταν τόσο επικίνδυνα τα πράγματα. Η χώρα καταρρέει και κανείς δεν το βλέπει; Γίνονται συγκλονιστικά πράγματα και η κυβέρνηση απλώς... παρίσταται και διευθύνει με ψέματα.
Δεν είναι οι αγρότες που παίρνουν ψίχουλα για να πουλήσουν τον αγώνα τους. Δεν είναι η προσπάθεια του Τσίπρα να διαλύσει τις κινητοποιήσεις ρίχνοντας τυράκια για να τσιμπήσουν τα ποντίκια. Είναι το ταυτόχρονο χάος που παρατηρείται με την οικονομία να βουλιάζει και το προσφυγικό να απειλεί να τινάξει την Ελλάδα στον αέρα.
Πάνω από 5.000 μετανάστες και πρόσφυγες είναι εγκλωβισμένοι στα σύνορα με τα Σκόπια που αψήφησαν τη συμφωνία των Βρυξελλών και «σφραγίζουν» τη χώρα τους. Στα παλιά τους τα παπούτσια έγραψαν τη συμφωνία για την είσοδο του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και οι Τούρκοι. Την «επιτυχία» του Τσίπρα ο Νταβούτογλου την ξεπέταξε μέσα σε λίγες ημέρες καθώς δεν δέχεται την επαναπροώθηση των μεταναστών που θα βρίσκουν οι νατοϊκές δυνάμεις.
Και τι κάνουν; Μεταφέρουν απ' όλη την Ανατολία τους πρόσφυγες και μετανάστες στο Καστελόριζο που είναι ένα μικρό νησάκι χωρίς υποδομές, δυσφημώντας την Ελλάδα καθώς δεν μπορεί να προσφέρει ό,τι θα μπορούσε σε ένα οργανωμένο hot spot. Την ίδια στιγμή καταγράφεται τεράστια αύξηση στη ροή προς την Ελλάδα αφού οι Τούρκοι παίζουν με τα νεύρα όλων. Παρ' ότι φτιάξαμε τα κέντρα καταγραφής και φιλοξενίας τώρα έχουν γεμίσει και σε λίγο θα γεμίσουν ακόμη περισσότερο.
 Η χώρα ετοιμάζεται να γίνει πάρκινγκ ανθρώπων, όπως είπε και ο Μ. Σουλτς και η κυβέρνηση τι κάνει; Συσκέψεις με τον ακομβίωτο στρατάρχη για να δουν τι θα κάνουν όταν θα έχουν καταστρέψει τη χώρα. Μάλιστα ακούγεται ότι θα ζητήσει ο Τσίπρας τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Παυλόπουλο για το Προσφυγικό, προκειμένου να προλάβει την πρόταση που σκοπεύουν να κάνουν τα υπόλοιπα κόμματα. Αλλά τι θα πουν εκεί; Θα συμφωνήσουν για την καμένη γη που αφήνει ο Τσίπρας και η κυρά Τασία; Θα έχουν ένα ομόφωνο ανακοινωθέν για μια εθνική προσπάθεια;
Και τι θα κάνει άραγε η κυβέρνηση τώρα που βλέπει να καταρρέει η «επιτυχία» του Τσίπρα και να κλείνουν τα σύνορα πριν τις 6 Μαρτίου; Τι θα κάνει που η Τουρκία παραβίασε τον ελληνικό εναέριο χώρο πάνω από 30 φορές τη Δευτέρα και έστειλε μερικές ακόμη χιλιάδες μετανάστες στην Ελλάδα;
Μάλλον είναι αργά. Όσοι σκόπευαν να μετατρέψουν τη χώρα σε αποθήκη ψυχών βρήκαν άξιο συμπαραστάτη στο πρόσωπο του Τσίπρα και της κυβέρνησής του.
Όσο για την οικονομία; Βουλιάζει από τις κινητοποιήσεις των αγροτών, από την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις, από τη διάλυση των τραπεζών. Κανείς δεν πληρώνει, τα κόκκινα δάνεια αυξάνονται, η δημοσιονομική τρύπα μεγαλώνει, η τρόικα δεν έρχεται.
Η δίδυμη απειλή: οικονομία – προσφυγικό απειλεί πραγματικά τη χώρα. Κινδυνεύουμε να είμαστε μια φτωχοποιημένη Ελλάδα που πρέπει να διαχειριστεί και χιλιάδες ξένους.

«Ουδέν αρ’ ην φίλτερον άλλο πατρίς», έλεγαν οι αρχαίοι. Και αυτή την αγαπημένη πατρίδα οι Συριζαίοι την κατάντησαν παρία της Ευρώπης. Θα πληρώσουν αλλά θα είναι αργά για την Ελλάδα μας.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.