.Ο αμερικανικός Τύπος για τη συμφωνία με την τρόικα

Στην ολοκλήρωση της συμφωνίας ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας αναφέρεται εκτενώς ο αμερικανικός Τύπος. Με ανταποκρίσεις τους από την Αθήνα, τα ΜΜΕ των ΗΠΑ προβάλλουν τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει φτάσει σε συμφωνία με τους ξένους δανειστές της σχετικά με τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι Times της Νέας Υόρκης γράφουν πως ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι «ενωμένη η κυβέρνηση, πέτυχε την αποστολή της», σημειώνοντας ότι ο κ. Σαμαράς υποσχέθηκε, επίσης, να διανείμει 500 εκ. ευρώ σε ένα εκατομμύριο Έλληνες που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση της χώρας.

Αναφορά γίνεται στα όσα είπε ο πρωθυπουργός ότι «η κυβέρνηση θα τιμήσει την υπόσχεσή της» και «θα ανταμείψει τις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού», παρέχοντας βοήθεια στους φτωχότερους της χώρας, όπως έκτακτη ενίσχυση των αστέγων και αυξήσεις των ένστολων με αποδοχές κάτω των 1.500 ευρώ

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι δεν υπήρξε άμεση δήλωση από την τρόικα και ότι οι διαπραγματεύσεις είχαν ξεκινήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο, «αλλά σύρθηκαν λόγω διαφωνιών σχετικά με την έκταση των μέτρων λιτότητας».

Η Wall Street Journal αναφέρει ότι το ποσοστό του πλεονάσματος που έγινε επιτρεπτό από την τρόικα να διοχετευθεί σε προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα ανέρχεται στο 70%. Σημειώνονται επίσης τα μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας με την περικοπή των συνεισφορών στα συνταξιοδοτικά ταμεία και την αποπληρωμή των οφειλών του δημοσίου.

Τα μέτρα, όπως τονίζεται, πρέπει να περάσουν από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Πρώτα αναμένεται συμπληρωματική νομοθεσία για την περαιτέρω ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ άλλα μέτρα όπως αλλαγές στην αγορά εργασίας και μείωση της γραφειοκρατίας αναμένεται να συμπεριληφθούν σε άλλο νομοσχέδιο.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg κάνει λόγο για δρομολόγηση της επανόδου της Ελλάδας, η οποία σηματοδοτείται από την πώληση ομολόγων αξίας 500 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς. Εξάλλου, ο υπουργός Υποδομών, Μ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε πως η Ελλάδα θα προβεί στην πρώτη έκδοση ομολόγων σύντομα, πριν το Μάιο.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.