.Σενάρια για την «πρώτη τεχνολογική αεροπειρατεία στην ιστορία»

Στο Boeing 777 της «Malaysian Airlines» με τους 239 επιβάτες, που εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου, θα μπορούσε να έχει γίνει αεροπειρατεία μέσω ενός «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου, ή ακόμα και με ένα απλό Usb στικάκι.

Αυτή είναι η καινούρια θεωρία που ανέπτυξε η ειδικός στην αντιτρομοκρατία, Sally Leivesley, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών της Βρετανίας.

Σύμφωνα με την Leivesley, αυτή θα μπορούσε να είναι, «η πρώτη τεχνολογική αεροπειρατεία στην ιστορία».

Η ταχύτητα, το ύψος και η κατεύθυνση του αεροπλάνου μπορούν να τροποποιηθούν μέσω ασύρματου δικτύου και να αποσταλούν από μια ηλεκτρονική συσκευή, με κωδικούς που μπορούν να εισχωρήσουν στα πολύπλοκα ηλεκτρονικά συστήματα του αεροσκάφους.

Όπως δήλωσε η Leivesley κάποιος ειδικός στην «cyber-τρομοκρατία» θα μπορούσε να δημιουργήσει το πρόγραμμα που θα καταφέρνει να «σπάει» όλες τις προστασίες και τους κωδικούς ασφαλείας στο σύστημα πλοήγησης κάθε αεροπλάνου.

Με αυτό τον τρόπο και σύμφωνα με την καινούρια θεωρία, το αεροπλάνο θα μπορούσε να αλλάξει πορεία και αντί για την προκαθορισμένη διαδρομή από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο, να κατευθύνθηκε αλλά και να προσγειώθηκε όπου έδωσαν εντολή οι τρομοκράτες.

«Μοιάζει όλο και πιο πιθανό, πως ο έλεγχος κάποιων ή όλων των συστημάτων πλοήγησης του αεροπλάνου, έγινε από κάποιον που έθεσε σε λειτουργία τον αυτόματο πιλότο κλείνοντας ή απενεργοποιώντας τις όλες χειροκίνητες λειτουργίες» κατέληξε η Sally Leivesley.

Οι έρευνες για το χαμένο αεροπλάνο συνεχίζονται και πραγματοποιούνται σε 11 χώρες σε ξηρά και θάλασσα και για περισσότερα από 8 χιλιάδες χιλιόμετρα, ενώ σε αυτές συμμετέχουν 25 χώρες.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.