.Υπογράφηκε, παρουσία του πρωθυπουργού, η συμφωνία μεταξύ της ΖΤΕ και της Cosco

Υπογράφηκε, το μεσημέρι, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στις εγκαταστάσεις του Σταθμού 

Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ), συμφωνία μεταξύ της εταιρείας τηλεπικοινωνιών ΖΤΕ, ενός από τους πέντε μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους παγκοσμίως και της Cosco, για τη χρήση του ΣΕΠ ως διαμετακομιστικού κέντρου (logistics) για τα προϊόντα της κινεζικής εταιρείας.

Πρόκειται για μια συμφωνία που επιτεύχθηκε στη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Κίνα, την άνοιξη του 2013 και επισφραγίστηκε με την επίσκεψη στην Ελλάδα του προέδρου της κινεζικής εταιρείας.

Τα προϊόντα της ZTE θα προωθούνται, μέσω του λιμανιού του Πειραιά, σε 12 σημαντικές αγορές της νοτιανατολικής Ευρώπης και συγκεκριμένα, σε Κροατία, Τσεχία, Σλοβακία, Σλοβενία, Αυστρία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Κύπρο.

Το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί ένα όχημα ισχυρής ανάπτυξης για ολόκληρη την Ελλάδα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στην ομιλία του και το χαρακτήρισε ως τη βασική πύλη εισόδου και ως ένα διαμετακομιστικό κέντρο συνδεδεμένο πια με τις σιδηροδρομικές υποδομές της χώρας. 

Πρόσθεσε ότι το λιμάνι του Πειραιά έχει γίνει ένας πολύ σημαντικός παγκόσμιος κόμβος δικτύου και η Ελλάδα ολοκληρώνει στρατηγικά σχέδια υποδομών και συνδυασμένων μεταφορών, που αναδεικνύουν συνέργειες, απελευθερώνουν επενδύσεις, ενισχύουν την επιχειρηματικότητα, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα της χώρας.

«Σήμερα, χαιρετίζουμε την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ της ΖΤΕ και της Cosco, δύο κολοσσών εταιρειών που αξιοποιούν αποτελεσματικά αυτές ακριβώς τις υποδομές και δραστηριοποιούνται με επιτυχία σε αυτό το καινούργιο πλαίσιο εμπιστοσύνης και σταθερότητας που χτίζουμε, σήμερα, στη χώρα μας» ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί την πρώτη φάση μια μακροπρόθεσμης επένδυσης, η οποία εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει περίπου γύρω στις 600 θέσεις εργασίας μέχρι την ολοκλήρωσή της.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.