.Έρχονται νέα μέτρα 1 δισ.

Για το ενδεχόμενο να επιβληθούν μόνιμα δημοσιονομικά ισοδύναμα αν επιστραφούν οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια προειδοποίησε με δηλώσεις του στους Financial Times ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Είναι ένας πρόσθετος πονοκέφαλος, παρότι έχουμε πολύ καλύτερες επιδόσεις από τους στόχους του προϋπολογισμού για το 2013. Θα το κάνουμε αν είμαστε υποχρεωμένοι, αλλά θα χρειαστεί να βρούμε ισοδύναμα φορολογικά σε μόνιμη βάση», δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας στους FT, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι θα διασφαλιστεί ότι «θα υπάρχει ακόμα περιθώριο για να βοηθήσουμε τους χαμηλοσυνταξιούχους».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε, επίσης, ότι δεν είναι ακόμη σαφές αν η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας θα αφορά μόνο στους ένστολους ή και άλλους εργαζόμενους που εντάχθηκαν στα «ειδικά μισθολόγια».

Σύμφωνα με τους FT, αν επιστραφούν αναδρομικά όλες οι περικοπές που έγιναν τον Αύγουστο του 2012, τότε το κόστος για τον Προϋπολογισμό υπολογίζεται στο ποσό του 1 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι οι περικοπές των αποδοχών των ενστόλων που έγιναν σε εφαρμογή του μνημονίου αντιμετωπίζουν Συνταγματικά προβλήματα.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.