.Γ. Σταθάκης: Προέχει η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης

Την ανάγκη αναθεώρησης της υπάρχουσας δανειακής σύμβασης τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής και υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης σημειώνοντας ότι είναι αδύνατον η χώρα να καταβάλει μέχρι το 2016 κάπου 30 δισεκ. ευρώ για την αποπληρωμή διμερών χρεών. «Πρέπει να υπάρξει και νέα, τρίτη αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης. 

Η υπάρχουσα δανειακή σύμβαση προβλέπει τα εννιά δισεκ. ευρώ ως ετήσια πληρωμή για τα επόμενα 30 χρόνια - αυτός είναι ο διακανονισμός που έχει γίνει. Μετά βεβαιότητας, ως το 2020 δεν μπορούν να πληρωθούν αυτά τα χρήματα από το πλεόνασμα του προϋπολογισμού και από ιδιωτικοποιήσεις».
  
Ερωτηθείς πως θα αντιμετωπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση το πρόβλημα του δανεισμού της χώρας ο κ. Σταθάκης τόνισε: «Για να δανειστεί η χώρα μπορεί να το κάνει προφανώς από δύο πηγές, δεν υπάρχουν άλλες:

 Είτε με επιστροφή στις αγορές ή με διακρατικό τρόπο. Νομίζω ότι αυτό που προέχει και προέχει απόλυτα είναι η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης προκειμένου να απελευθερωθούν όλοι αυτοί οι πόροι που καλείται να πληρώσει η χώρα τα αμέσως επόμενα χρόνια, αυτό είναι το πρώτο σκέλος. 

Το δεύτερο σκέλος είναι η εφαρμογή μιας οικονομικής πολιτικής στον αντίποδα του μνημονίου που θα σταθεροποιήσει τελικά την ελληνική οικονομία και θα αποτελέσει τη βάση για να μπορέσει να ξαναδανειστεί η χώρα με κανονικούς όρους»

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.