.Γιούνκερ: Έδωσα μάχη να κρατήσω την Ελλάδα στο ευρώ

«Νιώθω αδερφό και φίλο τον Αντώνη Σαμαρά»


Αδερφό και φίλο αποκάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις δηλώσεις του ως εκλεγμένος πρόεδρος της Κομισιόν.

Όπως είπε ο κ. Γιούνκερ, σε δηλώσεις του στο Μέγαρο Μαξίμου, «τα τελευταία χρόνια είχα την ευκαιρία να συνάψω δεσμούς αδερφότητας με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Τον νιώθω φίλο και αδερφό μου». 

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τόνισε επανειλημμένα ότι ήρθε στη χώρα μας ως ο εκλεγμένος πρόεδρος της Κομισιόν και χωρίς να είναι (για την ώρα) ο πρόεδρός της αφού, όπως συμπλήρωσε, στις Βρυξέλλες τον αποκαλούν «εκλεγμένο». 

Ο κ. Γιούνκερ συνεχάρη τον Αντώνη Σαμαρά για την εμπιστοσύνη που του έδειξε και τη στήριξη στο πρόσωπό του και πρόσθεσε ότι κατά την παραμονή του στη χώρα μας θα συναντηθεί και με άλλα στελέχη της κυβέρνησης. 

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναφέρθηκε και στη μάχη που έδωσε η χώρα μας να βγει από την κρίση και τόνισε ότι «η Ελλάδα κατάφερε να επιβάλλει τη βούλησή της να αναλάβει δράση». 

«Ήμουν πρόεδρος του Eurogroup στις χειρότερες στιγμές της. Κατάφερα να πείσω τους υπολοίπους ότι η Ελλάδα αξίζει να χαίρει της εμπιστοσύνης μας. Έδωσα μάχη με εκείνους που ήθελαν να απομακρύνουν την Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ιστορία της χώρας μας από τη δικτατορία και μετά. 

Καταλήγοντας ο κ. Γιούνκερ τόνισε ότι: «Αγαπώ τους Έλληνες και ελπίζω να συνεχίσουν να με αγαπούν».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.