.Μια ανάσα από τη χρεοκοπία η Αργεντινή

Η Αργεντινή απείλησε να κηρύξει στάση πληρωμών, καθώς σύμφωνα με την κυβέρνηση είναι «αδύνατο» να ανταποκριθεί στις πληρωμές των ομολόγων που ωριμάζουν στις 30 Ιουνίου, όπως προστάζει η απόφαση του αμερικανικού δικαστηρίου που αυξάνει την πίεση προς τη χώρα της Λατινικής Αμερικής που αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα.

Το Μπουένος Άιρες βρίσκεται εδώ και 12 χρόνια σε μία δικαστική διαμάχη με τους πιστωτές που αρνούνται να συμμετάσχουν στις δύο αναδιαρθρώσεις χρέους που ακολούθησαν τη χρεοκοπία της Αργεντινής το 2002 και την αποτυχία πληρωμής ομολόγων αξίας 100 δισ. δολαρίων.

Η μακρόχρονη δικαστική διαμάχη έχει κρατήσει τη χώρα εκτός των διεθνών αγορών την ώρα που η οικονομία της βρίσκεται αντιμέτωπη με στασιμότητα, ο πληθωρισμός έχει εκτοξευθεί και τα αποθεματικά της Κεντρικής Τράπεζας μειώνονται δραματικά.

Στις αρχές της εβδομάδας, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αρνήθηκε να εξετάσει την έφεση της Αργεντινής στη μάχη με τα hedge funds, που αρνούνται να συμμετάσχουν στην αναδιάρθρωση που έγινε το 2005 και σε αυτή που έγινε το 2010.

Πλέον η Αργεντινή πρέπει να πληρώσει ομόλογα που ωριμάζουν στις 30 Ιουνίου, ωστόσο η Κεντρική Τράπεζα δε διαθέτει τα αποθεματικά για να το κάνει.

Πάντως, η χρεοκοπία πρακτικά δε θα γίνει αμέσως, καθώς κάθε κυβέρνηση έχει και μία περίοδο χάριτος 30 ημερών για να πραγματοποιήσει τις πληρωμές.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.