.Κρίσιμες στιγμές για την Ουκρανία

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θεωρεί σωστό η ουκρανική κυβέρνηση να αναλάβει δράση ώστε να αποκαταστήσει τον νόμο και την τάξη στην ανατολική Ουκρανία, όπου φιλορώσοι αυτονομιστές έχουν καταλάβει κυβερνητικά κτίρια, και την προέτρεψε να συνεχίσει να το κάνει με μετρημένο και υπεύθυνο τρόπο. 
Κρίσιμες θεωρούνται οι συνομιλίες που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη στη Γενεύη για την Ουκρανία, καθώς εάν οι συνομιλίες αποτύχουν -κάτι που θεωρείται πιθανό-, τότε ΕΕ και ΗΠΑ θα κινηθούν προς νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας.
Νωρίτερα, οι υπουργοί Εξωτερικών της Μεσογείου κάλεσαν «να αποφευχθεί» η κλιμάκωση της βίας στην Ουκρανία και ζήτησαν από τη Ρωσία να «σεβαστεί τη διεθνή τάξη». «Η κατάσταση στην Ουρανία είναι σοβαρή», υπογράμμισε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, προσθέτοντας ότι «πρέπει να γίνει προσπάθεια για να προχωρήσουμε προς μια αποκλιμάκωση».
Εν τω μεταξύ, το έως πρότινος κυβερνών κόμμα της Ουκρανίας, το Κόμμα των Περιφερειών, ζήτησε από τους φιλορώσους αντάρτες να παραδώσουν τα όπλα τους και να αποχωρήσουν από τα κυβερνητικά κτίρια που έχουν καταλάβει στο ανατολικό τμήμα της χώρας.
Στο Κόμμα των Περιφερειών ανήκει και ο έκπτωτος πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.