.Χωρίς ενημέρωση για τον ΕΟΠΥΥ

Την τήρηση του νόμου που υποχρεώνει την κυβέρνηση να ενημερώνει την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων πριν από την κατάθεση τέτοιων σχεδίων νόμων, ζητά ο πρόεδρος της Αρχής, Δημήτριος Ράικος, με επιστολή του προς την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ειδικά για το σχέδιο νόμου για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας, αναφέρεται ότι κατά παράβαση του νόμου κατατέθηκε στη Βουλή πριν ενημερωθεί η Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, αν και περιέχει διατάξεις που ρυθμίζουν τέτοιου είδους θέματα.

Εν τω μεταξύ, μόνο από τα εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων, τα κέντρα υγείας και τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς θα εξυπηρετούνται για ένα μήνα οι ασφαλισμένοι, καθώς από σήμερα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι 8500 γιατροί και υπάλληλοι του Οργανισμού. 

Την ίδια ώρα από τα 120 πολυ-ιατρεία, τα 15 δεν έχουν παραδοθεί, τα περισσότερα στην Αττική, με τους εργαζόμενους να εντείνουν τις αντιδράσεις τους.
«Το κλείσιμο των μονάδων υγείας του ΕΟΠΥΥ και η εκχώρηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον ιδιωτικό κερδοσκοπικό τομέα, αποτελεί συνειδητή κυβερνητική επιλογή με εγκληματικές συνέπειες στην υγεία των πολιτών», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτηρίζει παραπλανητικές τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Υγείας για άνοιγμα σε ένα μήνα όλων των μονάδων του ΕΟΠΥΥ.
Στις 6 το απόγευμα συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, αύριο παν-υγειονομική συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.