.Τήρηση δεσμεύσεων

Αυτονόητο είναι, όπως και χθες υπενθυμίσαμε, ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο τις μέχρι τώρα θυσίες του ελληνικού λαού, έτσι ώστε οι όποιες ρυθμίσεις για την κάλυψη των δημοσιονομικών κενών να περιοριστούν στο επίπεδο των διαρθρωτικών αλλαγών. 

Μόνο που αυτό το οποίο η κοινή λογική θεωρεί αυτονόητο και η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει, ορισμένοι υπουργοί δείχνουν να θεωρούν ότι τελεί υπό την αίρεση της δικής τους έγκρισης.

Στο νομοσχέδιο το οποίο καταρτίζεται από τον υπουργό Ανάπτυξης και βασίζεται στα όσα διαλαμβάνονται στην τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ προβλέπεται η προώθηση μέτρων για τα οποία δύο υπουργοί διαφωνούν. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να τα νομοθετήσει, αλλά οι αρμόδιοι υπουργοί αντιδρούν.

Για την ακρίβεια, ο υπουργός Υγείας έχει εκφράσει με έντονο τρόπο τη διαφωνία του για την απελευθέρωση της πώλησης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και παράλληλα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης διαμήνυσε ότι διαφωνεί με τη ρύθμιση βάσει της οποίας προβλέπεται η αύξηση της «διάρκειας ζωής» του φρέσκου γάλακτος. 

Και στην περίπτωση του γάλακτος υπάρχει και το πρόβλημα ότι ο καθ΄ ύλην αρμόδιος υπουργός προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ.

Μόνο που ενδεχόμενη υπαναχώρηση της κυβέρνησης από υπάρχουσες συμφωνίες είναι αδιανόητη. Γιατί, πρώτα και πάνω απ΄ όλα, είναι ασύμφορη. Η βασική διαπραγματευτική μας δύναμη είναι η τήρηση των δεσμεύσεων που έχουμε αναλάβει και θα ήταν ολέθριο σφάλμα αν ξαφνικά αλλάζαμε στάση και παρουσιαζόμασταν αναξιόπιστοι.

Η κυβέρνηση έχει διαβεβαιώσει επανειλημμένα ότι θα δώσει τη μάχη για την απαλλαγή από το Μνημόνιο μέσα στους επόμενους μήνες. Για να το επιτύχει θα πρέπει να εφαρμόσει με απόλυτη συνέπεια όσα έχει υποσχεθεί. Ούτε γράμμα λιγότερο.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.