.Λ. Ρακιντζής: Δεν ισχύουν όσα γράφονται για τους επίορκους

Τη διαπίστωση ότι το ελληνικό Δημόσιο αδυνατεί να εισπράξει τη συντριπτική πλειονότητα των καταλογισμών, που έχουν γίνει μετά από ελέγχους του ΣΔΟΕ και αφορούν σε πλαστά και εικονικά τιμολόγια, έκανε ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής. 

«Είναι μεγάλα τα ποσά για τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια» είπε ο κ. Ρακιντζής. Συμπλήρωσε, ωστόσο, πως «όσοι καταλογισμοί και να γίνουν, δεν εισπράττονται». 

Ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, αναφερόμενος στους ρυθμούς απομάκρυνσης των επίορκων υπαλλήλων, είπε ότι μέχρι σήμερα έχουν απομακρυνθεί 200 επίορκοι υπάλληλοι. 

«Άκουσα διάφορα τρελά νούμερα για 7.000 επίορκους υπαλλήλους, αλλά οι εισαγγελικές Αρχές έχουν στείλει στο γραφείο μου περίπου 2.500 ποινικές υποθέσεις, οι οποίες δεν αφορούν 2.500 υπαλλήλους, δεδομένου ότι πολλές παραγγελίες αντιστοιχούσαν στο ίδιο πρόσωπο» 

είπε ο κ. Ρακιντζής και ενημέρωσε ότι, σήμερα, εκκρεμούν στα πειθαρχικά συμβούλια ακόμη 500 υποθέσεις για τις οποίες δεν υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις από τη Δικαιοσύνη.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.