.Τι δηλώνει κορυφαίος παράγοντας του ΥΠΟΙΚ, ενόψει των νέων διαπραγματεύσεων

Απορριπτική διάθεση έναντι των ελληνικών προτάσεων για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού του 2014 κρατά η τρόικα με την ελληνική κυβέρνηση να είναι «αγανακτισμένη» με τη στάση των δανειστών. Ζήτημα ανακύπτει και με το χρηματοδοτικό κενό της διετίας 2014 -2015 που ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ ανεβάζουν στα 14 δισ. ευρώ κατά 3 δισ. ευρώ υψηλότερα σε σχέση με τους κυβερνητικούς υπολογισμούς.

Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών μιλώντας σε δημοσιογράφους ανέφερε πως η τρόικα πρέπει να αποδεχθεί ότι οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία είναι πολύ καλύτερες σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις τους και ότι τα θετικά αποτελέσματα ήρθαν ταχύτερα του αναμενόμενου. Ως παράδειγμα ανέφερε τα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού για τον Δεκέμβριο τα οποία δείχνουν ότι τα μεγέθη ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Ο ίδιος ανάφερε πως η τρόικα δεν αποδέχεται μια σειρά από προτάσεις που έχει υποβάλει η Κυβέρνηση για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού του 2014, αλλά και τα δημοσιονομικά ισοδύναμα μέτρα που θα καλύψουν την τις απώλειες εσόδων από τη διατήρηση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% και τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.