.Εμμένει στην απόσυρση του τιμήματος των 25 ευρώ στα νοσοκομεία το ΠΑΣΟΚ

Ενδοκυβερνητική πολιτική κόντρα έχει ξεσπάσει για τα 25 ευρώ που πρέπει πλέον να πληρώνουν όσοι πολίτες νοσηλεύονται σε δημόσια νοσοκομεία, με το ΠΑΣΟΚ που εξαπολύει κατά μέτωπον επίθεση στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, να ζητάει την απόσυρση του μέτρου.

Αναλυτικά το σχόλιο που δημοσιεύτηκε από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, για το θέμα των 25 ευρώ στα νοσοκομεία:

1. Η επιβάρυνση του 25ευρου για την εισαγωγή ασθενούς στα Νοσοκομεία, καθιερώθηκε με τον Ν. 4093/12 (παρ. Iβ) ο οποίος ψηφίστηκε ως ένα άρθρο στην Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, μετά από μια σκληρή και επίπονη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Άρα δεν υπήρχε η δυνατότητα παρεμβάσεων και διαφωνιών/ αλλαγών σε άρθρα ή παραγράφους του Σ/ Ν.

2. Το ΠΑΣΟΚ με αίσθημα ευθύνης ψήφισε όλα τα μέτρα στα οποία ισορροπούσε κάθε φορά η διαρκής διαπραγμάτευση με την τρόικα. Πάντα όμως στόχευε και στοχεύει στη βελτίωση των ρυθμίσεων, ιδιαίτερα όπου υπάρχουν αδικίες εις βάρος ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων. 

Αυτή η γραμμή είναι η γραμμή της Προγραμματικής Συμφωνίας της Κυβέρνησης, είναι η γραμμή που αποδίδει αποτέλεσμα και οδηγεί στην έξοδο από το μνημόνιο.

Αυτό πράξαμε και από το Σεπτέμβριο θέτοντας ζήτημα στον Υπουργό Υγείας (κατά την διάρκεια επίσκεψης αντιπροσωπείας μας) με στόχο την επανεξέταση και μη υλοποίηση της επιβολής του 25ευρου.

Μάλιστα στις 9/10/2013 ο εισηγητής μας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής Γ. Κουτσούκος, έθεσε ανοιχτά και δημόσια το θέμα, τονίζοντας ότι το δημόσιο σύστημα Υγείας πρέπει να παρέχει καθολικές υπηρεσίες και ότι το ποσό αυτό θα πρέπει να αντισταθμιστεί από άλλα έσοδα.

Άλλωστε οριζόντια μέτρα, όπως τα 25 ευρώ ανά νοσηλεία σε νοσοκομείο, δεν αποδίδουν αποτελέσματα και είναι άδικα γιατί δεν λαμβάνουν υπόψη τους μια σειρά από κρίσιμα κριτήρια.

3. Ο κ. Γεωργιάδης όχι μόνο δεν αρνήθηκε το θέμα που έγκαιρα του θέσαμε, αλλά σε συνεχείς δηλώσεις του σε Μ. Μ. Ε. έκανε λόγο για απόσυρση της διάταξης ή για περιορισμό της στους «έχοντες και κατέχοντες» θεσπίζοντας οικονομικά κριτήρια.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.