.Ι. Μηλιός: Το θέμα δεν είναι το νόμισμα, αλλά η λιτότητα

«Η λιτότητα, η ανάγκη να σταματήσει η λιτότητα, και όχι το νόμισμα, είναι το βασικό επίδικο αντικείμενο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» εκτιμά σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος για την οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Γιάννης Μηλιός.

Σε ερώτηση για τις διαφωνίες που υπήρξαν στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το ευρώ, ο κ. Μηλιός απαντά: «Η κάθε χώρα πρέπει να ανατρέψει τις πολιτικές αναδιανομής του εισοδήματος υπέρ των λίγων, τις πολιτικές διάλυσης του κοινωνικού κράτους, τις πολιτικές εσωτερικής υποτίμησης, όπως τις ονομάζουν οι θιασώτες τους. 

Έτσι, θα συμβάλουμε στην αλλαγή της Ευρώπης. Εμείς αυτή τη συμβολή σκοπεύουμε και είμαστε σίγουροι ότι θα μπορέσουμε να την πετύχουμε πάρα πολύ σύντομα στη χώρα μας»

Αναφορικά με το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ «καμιά θυσία για το ευρώ, καμιά αυταπάτη για τη δραχμή» ο κ. Μηλιός σημειώνει: «Σε επίπεδο συνθήματος, λέμε ότι δεν είναι θέμα νομίσματος, ότι είναι θέμα πολιτικών που ασκούνται και ότι και με το λεβ που έχει η Βουλγαρία ή τη στερλίνα που έχει η Βρετανία, ίδιες πολιτικές ακολουθούνται».

Ο υπεύθυνος για την οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης τελειώνει τον Μάιο με τις ευρωεκλογές. 

Αυτό το γνωρίζουν όλοι και προσπάθησαν να πάρουν αυτή την παράταση. Ψήφισαν, λοιπόν, αυτόν τον προϋπολογισμό που συνεχίζει την ίδια πολιτική, έχει την πρόβλεψη για ξαφνική αύξηση του ΑΕΠ πάνω από 0,5%, ενώ όλοι οι διεθνείς οργανισμοί προβλέπουν μειωμένη μεν ύφεση, αλλά συνέχιση της ύφεσης».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.