.Νέα εβδομάδα απεργιών κατά της διαθεσιμότητας

Με γεμάτο το απεργιακό δελτίο ξεκινά η εβδομάδα, κατά των απολύσεων και της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας.

Οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συνεχίζουν της κινητοποιήσεις τους με 48ωρη απεργία, σήμερα και αύριο, ενώ πραγματοποίησαν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο υπουργείο Παιδείας. 

Ωστόσο, μικρή ήταν η ανταπόκριση των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης στο νέο απεργιακό κάλεσμα της ΟΛΜΕ, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με στοιχεία του οποίου, η συμμετοχή στη σημερινή πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας κυμάνθηκε στο 15%. 
Οι δάσκαλοι θα συμμετάσχουν στη 48ωρη απεργία, αύριο και μεθαύριο, της ΑΔΕΔΥ. 

Εκτιμάται, πάντως, ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αναμένεται να είναι αύριο στις τάξεις τους. Επίσης, νέα πενθήμερη απεργία πραγματοποιούν από σήμερα οι εργαζόμενοι ΑΕΙ-ΤΕΙ.
Σε πανελλαδική 48ωρη απεργία κατέρχονται σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.  

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ντυμένοι στα μαύρα, διαμαρτυρόμενοι για τον εφιάλτη της ανεργίας αλλά και σε ένδειξη πένθους για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Επίσης, σε νέες 48ωρες κυλιόμενες απεργίες προχωρούν από σήμερα και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει νέα 48ωρη απεργία, για αύριο Τρίτη 24 και Τέταρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013. Η ΑΔΕΔΥ βρίσκεται σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ για την μετατροπή της Τρίτης σε γενική απεργία, ενώ τα συνδικάτα του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη κοινό συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10:30 το πρωί.

Τέλος, σήμερα η ΓΣΕΕ αναμένεται να λάβει οριστικές αποφάσεις κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.