.Ο ευρωπαϊκός Τύπος χαιρετίζει τον θρίαμβο της Α. Μέρκελ

Ο θρίαμβος στις γερμανικές εκλογές της καγκελαρίου 'Αγγελα Μέρκελ, η οποία επανεξελέγη για μια "ιστορική" τρίτη θητεία, χαιρετίστηκε από το σύνολο του ευρωπαϊκού Τύπου, ο οποίος διερωτάται ωστόσο για το χρώμα του μελλοντικού συνασπισμού.

"Η Μέρκελ αγγίζει την απόλυτη πλειοψηφία" είναι ο τίτλος της ισπανικής κεντροαριστερής εφημερίδας El Pais, η οποία κάνει λόγο για ένα "χωρίς προηγούμενο αποτέλεσμα από την εποχή του καγκελαρίου Κόνραντ Αντενάουερ (CDU) πριν από 50 χρόνια. 

Η κεντροδεξιά El Mundo αναφέρεται σε μια "ιστορική νίκη". "Θρίαμβος της Μέρκελ, η οποία ελπίζει να κυβερνήσει μόνη", γράφει η συντηρητική ABC.

Για την ιταλική Corriere della Sera, η νίκη της 'Αγγελα Μέρκελ είναι "ιστορική", ενώ η Stampa αναφέρει ότι η Γερμανία "έστεψε την 'Αγγελα Μέρκελ".
Στη Βρετανία, η συντηρητική Daily Mail εκτιμά ότι εξασφαλίζοντας μια τρίτη θητεία η Μέρκελ "έγινε η (Μάργκαρετ) Θάτσερ της Γερμανίας".

Στη Γαλλία, η Le Figaro χαιρετίζει "το θρίαμβο της Μέρκελ":"Με πάνω από το 42% των ψήφων, η καγκελάριος της Γερμανίας ήταν πολύ κοντά χθες στην εξασφάλιση της απόλυτης πλειοψηφίας των εδρών της Μπούντεσταγκ", γράφει η γαλλική εφημερίδα. "Θριαμβευτική", είναι ο τίτλος της οικονομικής εφημερίδας Les Echos.

Στην Ιταλία, η εφημερίδα La Repubblica υπογραμμίζει ότι "ο θρίαμβος της Μέρκελ" συνοδεύεται από τον αποκλεισμό των αντι-ευρώ και των φιλελευθέρων από το κοινοβούλιο.

Τέλος, η επίσημη ρωσική εφημερίδα Rossiiskaia Gazeta χαιρετίζει τον αγώνα της Μέρκελ "η οποία πολέμησε για κάθε ψήφο".

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.