.Συνελήφθη Γερμανός στην Χίο για κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδας

Για κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδας, κατηγορείται 72χρονος Γερμανός, συνταξιούχος μηχανικός, ο οποίος συνελήφθη χτες στα Αρμόλια της Χίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Μαστιχοχωρίων Χίου, γιατί, το πρωί της ίδιας μέρας, είχε φωτογραφίσει στρατόπεδο του νησιού. 

Στην κατοχή του βρέθηκαν δύο φωτογραφικές μηχανές καθώς και κάρτες αποθήκευσης, απο τις οποίες διαπιστώθηκε οτι είχε φωτογραφήσει το συγκεκριμένο στρατόπεδο, ενώ, σε προγενέστερο χρόνο, φωτογράφισε φράγμα και δρόμους, που βρίσκονται περιμετρικά άλλου στρατοπέδου, του νησιού.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, στη πόλη της Χίου, αλλά και στην κατοχή του βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν : 3 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 2 φωτογραφικές μηχανές, 14 κάρτες μνήμης , 5 usb sticks , 5 τουριστικοί χάρτες της Χίου, 2 κινητά τηλέφωνα και ενα ζευγάρι γυαλιά με ενσωματωμένη φωτογραφική μηχανή.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος υπήκοος Γερμανίας, φωτογράφιζε τουλάχιστον την τελευταία τριετία, εγκαταστάσεις, έργα, υποδομές των Ενόπλων Δυνάμεων, της Δ.Ε.Η., λιμάνια, γέφυρες κ.λπ. στην Χίο. 

Όπως είπε ο ίδιος, οι φωτογραφήσεις γίνονταν για λογαριασμό αγνώστων Τούρκων, οι οποίοι τον είχαν προσεγγίσει το καλοκαίρι του 2010, προκειμένου να τους παραδίδει το φωτογραφικό υλικό.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.