.Η οικονομική κρίση ωθεί στις εξαρτησιογόνες ουσίες

Παγκόσμιο πρόβλημα έχει καταστεί η χρήση ναρκωτικών την τελευταία δεκαετία, ενώ η οικονομική κρίση επιτείνει το πρόβλημα καθώς η επιδείνωση του κοινωνικού περιβάλλοντος, το άγχος και η κατάθλιψη οδηγούν στην κατάχρηση αρχικά νόμιμων και στη συνέχεια παράνομων ουσιών και τελικά στην εξάρτηση.

"Είμαστε ακόμη στην αρχή. Η αύξηση των χρηστών θα είναι ακόμη μεγαλύτερη στο προσεχές μέλλον. Παρατηρούμε μια στροφή σε φτηνά ναρκωτικά λόγω ένδειας. Οι χρήστες δοκιμάζουν νέες φτηνές ουσίες και επιστρέφουν στην ενδοφλέβια χρήση, που είναι μεν πιο αποτελεσματική στην επίδραση της ουσίας, αλλά και πιο καταστροφική για τον χρήση.

Στις μονάδες του ΟΚΑΝΑ κάθε βδομάδα δεχόμαστε 10-15 νέες αιτήσεις για ένταξη στα θεραπευτικά προγράμματα. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες αυξάνονται και ότι εμφανίζονται κάποιοι 'κρυμμένοι' χρήστες" επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, με αφορμή τη σημερινή, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, νευρολόγος - ψυχίατρος Κωνσταντίνος Γαζγαλίδης.

Να σημειωθεί ότι στις 12 μονάδες του ΟΚΑΝΑ που λειτουργούν στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης κάνουν θεραπεία 2.600 εξαρτημένοι και η αναμονή για ένταξη σε θεραπευτικό πρόγραμμα, από 3,5 χρόνια που ήταν πριν από το 2010 στις μέρες μας έχει μειωθεί στις 40 ημέρες. 

 "Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία, η θεραπεία είναι καλύτερη από τη μείωση της βλάβης και η μείωση της βλάβης είναι καλύτερη από το τίποτα" υπογραμμίζει ο κ. Γαζγαλίδης.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.