.Συνεχίζονται οι αναταραχές στην Τουρκία

Οι διαδηλωτές που υποκινούνται από αντικυβερνητικές οργανώσεις και έχουν προκαλέσει τις πιο έντονες ταραχές στην Τουρκία εδώ και χρόνια βαδίζουν «χέρι-χέρι με την τρομοκρατία», δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ρ. Τ. Ερντογάν, σε μια προκλητική απάντηση που έδωσε σχετικά με τις μαζικές διαμαρτυρίες που εκτυλίσσονται από την Παρασκευή σε πολλές πόλεις της Τουρκίας.

Ένας 22χρονος άνδρας εξέπνευσε την Δευτέρα στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί όταν δέχτηκε σφαίρα στην διάρκεια διαδήλωσης στα νότια της Τουρκίας, μετέδωσε το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

"Ο Αμπντουλάχ Κομέρτ τραυματίστηκε σοβαρά (...) από τα πυρά ατόμου που δεν έχει αναγνωριστεί", μετέδωσε το δίκτυο επικαλούμενο ανακοίνωση της τοπικής διοίκησης της επαρχίας Χατάι, κοντά στα σύνορα με τη Συρία. 

Πρόκειται για τον δεύτερο νεκρό από τις ογκώδεις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που σημειώνονται τις τελευταίες μέρες στην Τουρκία κατά του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

 Εκατοντάδες αστυνομικοί και διαδηλωτές έχουν τραυματιστεί.  Οι αναταραχές προκάλεσαν επίσης βαρύ πλήγμα στην τουρκικές χρηματοπιστωτικές αγορές. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν έκκληση για αυτοσυγκράτηση.

Τέλος, διήμερη απεργία κήρυξε από σήμερα η συνομοσπονδία συνδικάτων KESK,  που εκπροσωπεί 240.000 εργαζόμενους του δημόσιου τομέα, καταγγέλλοντας την κρατική τρομοκρατία κατά των διαδηλωτών.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.