.ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2% Η ΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ...

Προσθήκη λεζάντας

Βούλιαξε το χρηματιστήριο της Αθήνας και οι τράπεζες από τις φήμες για την ακύρωση της συμφωνίας Εθνικής- Εurobank, με ξεχωριστές αυξήσεις κεφαλαίου που αν ισχύσουν, θα προκαλέσουν σοβαρές συνέπειες...
Το θέμα πλέον, πέρασε σε πολιτικό επίπεδο. Το ζωτικό πρόβλημα δεν λύνεται, είτε ενιαία, είτε χωριστά πρέπει να βρεθεί το 10% της αύξησης για να διατηρηθεί ο ιδιωτικός χαρακτήρας της ενιαίας τράπεζας.       

Έτσι, η τρόικα υποσκάπτει το ίδιο το τραπεζικό σύστημα και τις αυξήσεις καθώς εγείρει συνεχείς ενστάσεις πριν αυτές βγουν στις αγορές να ζητήσουν κεφάλαια. Επί της ουσίας είναι σαν λέει μην βάζετε χρήματα στην Ελλάδα.

Όπως λέγεται, η Τροϊκα ζητά το ενιαίο σχήμα να παράγει κεφάλαια –αν και αρνήθηκε την συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων από τον Καναδά.  Επιπλέον, αρνείται συνεχώς τις παρατάσεις για την αύξηση κεφαλαίου που ζήτησε η Εθνική Τράπεζα.

Πέραν του γεγονότος ότι δεν υπάρχουν τα κεφάλαια για το 10%  υπάρχει και πρακτικό πρόβλημα: Αν οι δυο τράπεζες ζητήσουν ( Alpha Bank- Πειραιώς ) τώρα  1,2 δισ. ευρώ, τότε η Εθνική θα πρέπει να καθυστερήσει, αφού η αγορά, όχι μόνο δεν διαθέτει κεφάλαια, αλλά θα στεγνώσει.   

Βύθιση
Αργά, το μεσημέρι, κι ενώ από το πρωί κυκλοφορούσαν οι πληροφορίες για τις παρουσιάσεις προς την Τρόικα και η Ευρώπη βυθιζόταν, η Αθήνα άρχισε να σημειώνει πτώση πάνω από 2%.

Αιτία και αφορμή είναι η απαίτηση της Τροϊκας να πραγματοποιηθούν χωριστές αυξήσεις κεφαλαίου σε Εθνική και Eurobank, ενώ ήδη το 85% των μετόχων της δεύτερης έχουν παραδώσει τις μετοχές.

Τελικά, για λίγο η αγορά μείωσε την πτώση, αλλά στο κλείσιμο, οι σορτάκηδες έφεραν την αγορά εκεί που ήθελαν.

Με 38,8 εκατ. ευρώ τζίρο, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 822,95 μονάδες σημειώνοντας πτώση 2,35%.      
     
Βουτιά 21,5% για; την Εurobank στα 15 λεπτά, βουτιά 11% για την Εθνική  Τράπεζα στα 0,52 ευρώ. Πτώση 7,32% για την Alpha Βank. Πάνω από 10% για την Τράπεζα Πειραιώς και πάνω από 5% για Ελλάκτωρ και Frigoglass. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.