.Λήψη μέτρων κατά της Χρυσής Αυγής ζητά το ΠΑΣΟΚ


Επαναφέρουν με επίμονο τρόπο από την Ιπποκράτους το ζήτημα αντιμετώπισης ρατσιστικών και φασιστικών φαινομένων, κατ’ αρχάς εντός του Κοινοβουλίου και δευτερευόντως σε επίπεδο κοινωνικής διείσδυσης, με αφορμή το περιστατικό με τον Ηλία Κασιδιάρη στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Προκαταρκτικής εξέτασης. 

Το ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει τη σύγκληση της Διάσκεψης των Προέδρων στην Βουλή, προκειμένου να ληφθούν μέτρα. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν την ανάγκη άμεσης αντίδρασης σε παραγματικό και όχι σε ρητορικό επίπεδο όπως λένε, των κομμάτων του συνταγματικού τόξου, προκειμένου να υπάρξουν ξεκάθαρες απαντήσεις στην επίδειξη «αντικοινοβουλευτικού τσαμπουκά» των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που, όπως εκτιμούν στα ηγετικά κομματικά κλιμάκια της Ιπποκράτους, έχει στόχο να καταστήσει de facto αποδεκτή την αμφισβήτηση της Δημοκρατίας. 

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ διευκρινίζεται ότι τα κομματικά αιτήματα από τη Διάσκεψη των Προέδρων θα κινηθούν σε τέσσερις άξονες: 

Πρώτον, στην ψήφιση της ολοκληρωμένης νομοθεσίας κατά της ρατσιστικής, κοινωνικής και πολιτικής βίας, βάσει της σχετικής πρότασης νόμου που έχει ήδη κατατεθεί από το ΠΑΣΟΚ. 

Δεύτερον, στην αυστηροποίηση και κυρίως την εφαρμογή των πειθαρχικών κυρώσεων που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής. 

Τρίτον στην ομόθυμη και διαρκή πολιτική καταδίκη των φαινομένων αυτών, από όλες τις δυνάμεις του συνταγματικού τόξου. 

Και τέταρτον στον έλεγχο της διείσδυσης των φιλοναζιστικών και αντιδημοκρατικών αντιλήψεων σε κρίσιμους θεσμικούς χώρους όπως τα σώματα ασφαλείας, η Εκπαίδευση, η Εκκλησία κ.ο.κ. 

Ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει και η στοχευμένη κριτική που ασκούν στελέχη της Ιπποκράτους σε συγκεκριμένα πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενοι την πρωινή εικόνα «αρένας» όπως λένε, που εμφάνιζε η Προανακριτική σε σχέση με την απογευματινή συνεδρίαση -από την οποία απουσίαζε η κ. Κωνσταντοπούλου- και την εικόνα «Βουλής των Λόρδων». 

Πάντως, από το ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται αιχμηροί και ως προς την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενοι στη διαφορετική εικόνα των δύο έτερων μελών του κόμματος στην Προανακριτική, των κ.κ. 

Δρίτσα και Κοντονή οι οποίοι σε αντίθεση με τη στάση τυς απέναντι στον κ. Βενιζέλο κατά την απογευματινή συνεδρίαση χθες, προχώρησαν στην έκδοση σκληρής ανακοίνωσης το βράδυ σε βάρος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Γεγονός, πίσω από το οποίο, στο ΠΑΣΟΚ «οσμίζονται» δάχτυλο Κωνσταντοπούλου.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.