.«Άδειασμα» Τσίπρα από τους δανειστές βλέπουν στη Νέα Δημοκρατία

«Με την ομιλία του στη Βουλή επί του προϋπολογισμού ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόταν σε ένα ευρύ ακροατήριο που ξεπερνά κατά πολύ τη Ν.Δ. και την κεντροδεξιά». Αυτό μεταδίδουν ανώτερες κομματικές πηγές, στέλνοντας μήνυμα ότι από εδώ και πέρα ενισχύεται όλο και περισσότερο ο συνθετικός πολιτικός λόγος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Στόχος του αρχηγού της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η ουσιαστική προσέλκυση ψηφοφόρων που δεν είχαν καμία οργανωτική, ιδεολογική ή πολιτική συγγένεια με την κεντροδεξιά, ενώ κεντρικό σημείο στην στρατηγική του είναι η αποστροφή του στο περιοδικό Newsweek, «η απάντηση στο λαϊκισμό είναι να λέμε στον κόσμο την αλήθεια».
Αυτό, κατά την ηγετική ομάδα της Ν.Δ., αποτυπώθηκε με σαφήνεια στην ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος έδειξε ως μόνη λύση το δρόμο των πρόωρων εκλογών. Κατά τον πρόεδρο της Ν.Δ. οι εκλογές δεν είναι πρόβλημα, αλλά λύση και σωτηρία στην παρούσα φάση, καθώς η κατάσταση, κατά την εκτίμηση του ίδιου, έχει και πάλι ξεφύγει και θυμίζει παλαιότερες οριακές στιγμές που έζησε η χώρα επί ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει θέσει εδώ και καιρό τον μηχανισμό του κόμματος σε εγρήγορση, καθώς θεωρεί ότι όλα τα σενάρια είναι ανοικτά και όπως έχει επισημανθεί πολλάκις από το Antinews η εκτίμηση για πρόωρες εκλογές είναι στο τραπέζι. Αυτό το σενάριο κατά την ηγεσία της Ν.Δ. ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο από την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, καθώς παρά τις διαψεύσεις του ότι δεν θα γίνουν εκλογές όλα δείχνουν κάλπες.
«Η στρατηγική τους είναι συγκεκριμένη» λένε ανώτερες κομματικές πηγές και θεωρούν ότι ακόμα και οι επισκέψεις του πρωθυπουργού στο Παρίσι για να συναντηθεί με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και στο Βερολίνο για συνάντηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, καθώς και οι διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου περί «πολιτικής διαπραγμάτευσης» για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση μόνο ως προάγγελος εξελίξεων μπορούν να χαρακτηριστούν.
Στο επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη εμμένουν ότι ο πρωθυπουργός επιχειρεί να κατευνάσει την κοινή γνώμη και να κερδίσει πολιτικό χρόνο. Και αυτό διότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να αλλάξει το κλίμα και να σηκώσει κεφάλι ο ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που το μόνο αποτελέσματα του Eurogroup ήταν να ενταθούν οι έριδες για τη συμμετοχή ή όχι του ΔΝΤ στο πρόγραμμα και όχι να δοθεί μια χειροπιαστή λύση για την Ελλάδα.
Στο επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη κυρίαρχη είναι η εκτίμηση ότι ο Αλ. Τσίπρας, με βάση τις αναλύσεις που κάνουν, θα κρίνει ότι το κόστος παραμονής του είναι μεγαλύτερο από την αποχώρησή του με συντεταγμένους όρους.
Εξάλλου και μόνο το γεγονός ότι στο πρόσφατο Eurogroup οι δανειστές του έβαλαν τον πήχη πολύ ψηλά –και μάλιστα ενόψει μιας χρονιάς με κάλπες σε σημαντικές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, δίνει την εικόνα ότι «για τους πιστωτές η παρούσα κυβέρνηση είναι πολιτικά τελειωμένη», άρα δεν τους είναι χρήσιμη από εδώ και πέρα. Και αυτό λέει πολλά.
Στην Πειραιώς είδαν την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη Βουλή επί του προϋπολογισμού ως «πρόβα» για εκλογές και φοβούνται ότι θα υπάρξει επανάληψη του Δεκεμβρίου του 2014, οπότε η «καυτή πατάτα» ψήφισης των νέων μέτρων πέρασε στην επόμενη κυβέρνηση.
Παράλληλα, από την ηγετική ομάδα της Ν.Δ. λένε ότι οι πολίτες απορρίπτουν την κυβέρνηση και βλέπουν την ελπίδα στο πρόσωπο του Κυρ. Μητσοτάκη και μάλιστα επικαλούνται όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, που πραγματοποιήθηκαν από τις εταιρείες PublicIssue (30/11), ProRata (4/12), Pulse (6/12), καθώς και από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (1/12) και σημειώνουν τα εξής στοιχεία:
*Πρώτον, την καθολική απόρριψη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ:
Α) 9 στους 10 πολίτες πιστεύουν ότι η χώρα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση, 4 στους 10 πολίτες θεωρούν την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών την καλύτερη επιλογή για τη χώρα ενώ μόλις 2 στους 10 τάσσονται υπέρ της παραμονής της Κυβέρνησης. Στο σημείο αυτό υπενθυμίζούν, ότι το Δεκέμβριο του 2014, 6 στους 10 Έλληνες τάσσονταν κατά της προκήρυξης πρόωρων εκλογών.
Β) Μόλις 1 στους 10 πολίτες θεωρεί αποτελεσματικό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και μόνο 6% των πολιτών εκτιμά ότι η οικονομική του κατάσταση θα βελτιωθεί μέσα στο 2017.
*Δεύτερον, την κατάθλιψη της ελληνικής κοινωνίας:
Α) 9 στους 10 πολίτες αισθάνονται θυμό και
Β) 8 στους 10 πολίτες νιώθουν φόβο.
*Τρίτον, την ελπίδα των πολιτών στο πρόσωπο του Κυρ. Μητσοτάκη:
Α) 4 στους 10 πολίτες θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη έναντι μόλις 2 στους 10 που θεωρούν καταλληλότερο τον Αλέξη Τσίπρα
Β) 45% των πολιτών έχει θετική άποψη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ μόλις το 24% για τον Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με τους στενούς συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ. το συμπέρασμα είναι σαφές: «Η ελληνική κοινωνία θεωρεί τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό σε αποδρομή και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εν αναμονή πρωθυπουργό. Η σταθερά ανοδική δημοφιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη διευρύνει περαιτέρω το ακροατήριο της Νέας Δημοκρατίας».
Παράλληλα, το επικοινωνιακό επιτελείο της Πειραιώς βλέπει ότι η Νέα Δημοκρατία απευθύνεται πλέον σε πλειοψηφικό κοινό. Για το λόγο αυτό, έχει θέσει ως στρατηγικό στόχο τη μέγιστη διάχυση στην ελληνική κοινωνία τεσσάρων κεντρικών μηνυμάτων: Α. Συμφωνία Αλήθειας
Β. Πολιτική Αλλαγή
Γ. Νέος Πατριωτισμός και

Δ. Ενότητα των Ελλήνων.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.